Tercera jornada consecutiva d’atacs pirates a la xarxa d’internet

Andorra Telecom confirma nous intents de denegació de servei, dirigits especialment a frustrar els directes que volen emetre diferents ‘youtubers’ residents al país

Comentaris

Els pirates informátics tornen a atacar Andorra.
Els pirates informátics tornen a atacar Andorra.

La xarxa del país torna a ser atacada pels pirates informàtics. Per tercer vespre consecutiu, Andorra Telecom està registrant accions de denegació de serveis, novament encaminades a interrompre els directes programats per diversos ‘youtubers’ del país. Des de les vuit de la tarda, s’estant registrant aquesta activitat que genera problemes de navegació a altres usuaris del Principat.

Des d’Andorra Telecom s’havia avisat que els atacs patits divendres i dissabte -i similars al del 31 de desembre-, es podrien repetir. I no ha calgut esperar gaire per comprovar-ho. Aquest mateix vespre, la xarxa del Principat ha tornat a ser víctima dels ciberdelinqüents.

Novament, l’objectiu eren els ‘youtubers’ residents. Molts d’ells estan participant aquesta setmana en una sèrie de directes amb partides del videojoc ‘Minecraf’ però agafant de model la popular sèrie de Netflix ‘El juego del calamar’. Aquest diumenge al vespre hi havia previst un altre. I també hi ha hagut atacs.

Els pirates informàtics han posat Andorra en el punt de mira.

Relacionat

Andorra Telecom avisa que els atacs pirates “més grans que hem patit” poden repetir-se en el futur

Fons d’Andorra Telecom han confirmat la situació. El primer intent de denegació de servei s’ha registrat cap a les vuit del vespre. Ràpidament, s’han pres mesures per intentar mitigar les conseqüències però els atacs es van repetir cada pocs minuts. I no sempre les accions d’Andorra Telecom funcionen i poden evitar que els mateixos ‘youtubers’ o altres usuaris d’internet pateixin lentitud o, fins i tot, talls.

La situació ha generat un important malestar entre els internautes i clients d’Andorra Telecom, a banda d’una publicitat, tot s’ha de dir, no gaire positiva. Són molts els mitjans estrangers que s’han fet ressò dels problemes  al llarg d’aquest dissabte i diumenge. I els usuaris andorrans lamenten que sigui, al seu entendre, tan relativament senzill provocar aquestes afectacions al servei.

Un dels rètols d'Andorra Telecom a la seu de la companyia.

Relacionat

Enuig i sorpresa a la xarxa per un nou atac informàtic que posa Andorra Telecom contra les cordes

Cal recordar, però, que des d’Andorra Telecom s’ha volgut assegurar que els atacs són molt potents. “Els més grans que hem patit mai”, ha afirmat aquest mateix diumenge el portaveu de l’operadora, Carles Casadevall. També s’ha assegurat que els tècnics de la companyia estan treballant amb altres proveïdors de serveis per mirar la fórmula de reforçar la seguretat del sistema davant aquestes accions delictives.

Comentaris (37)

Trending