Enuig i sorpresa a la xarxa per un nou atac informàtic que posa Andorra Telecom contra les cordes

L’acció de denegació del servei, la segona consecutiva en dos dies, sembla dirigida per boicotejar un directe en què participen ‘youtubers’ residents i ha provocat moltes dificultats de navegació

Comentaris

Un dels rètols d'Andorra Telecom a la seu de la companyia.
Un dels rètols d'Andorra Telecom a la seu de la companyia.

Per segon dia consecutiu, el servei d’internet al país està patint problemes. Andorra Telecom ha confirmat que està tornant a ser víctima d’un atac de denegació de servei. La situació provocada per una acció que, casualment, coincideix amb l’hora d’inici d’un directe en què participen molts dels ‘youtubers’ resident, ha generat sorpresa i indignació a la xarxa. I, no es pot negar, genera dubtes sobre la capacitat de la companyia per evitar aquestes actuacions per part de pirates informàtics.

Les dificultats per accedir a internet s’ha començat a detectar poc abans de les vuit de la tarda. I Andorra Telecom no ha trigat a confirmar, novament a través de Twitter, la situació. Per segon dia consecutiu, la xarxa està sent víctima d’una acció clarament voluntària i encaminada a bloquejar la navegació.

Amb una piulada, la companyia ha confirmat que “la xarxa està patint un altre [en majúscules] atac de denegació de servei (DDoS)”. Per això, “alguns usuaris podeu tenir dificultats per navegar per internet”. També s’assegura que “ho estem mitigant”.

La ciberseguretat és un dels aspectes claus en un món digitalitzat.

Relacionat

Un nou atac informàtic torna a dificultar la navegació per internet

Pels clients de l’operadora, però, és el dia de la marmota. I és que és el segon vespre consecutiu que pateixen aquesta situació. Ja divendres, es va registrar un primer atac de denegació de servei que també va afectar de ple la xarxa. I, tirant més enrere, el mateix va succeir la nit del 31 de desembre.

Les dues accions, a més, no han succeït en un moment a l’atzar. Al contrari. Han coincidit en un moment on diversos ‘youtubers residents’, com ara el mateix Rubius o TheGrefg participen en un directe multitudinari amb altres que encara viuen a Espanya, com Ibai Llanos. En concret, una partida del popular videojoc ‘Minecraft’ inspirada en la popular sèrie coreana de Netflix ‘El Juego del Calamar’. No són pocs els que entenen que, bàsicament, la resta d’usuaris del Principat són víctimes col·laterals d’un atac amb el clar objectiu de boicotejar aquesta emissió.

Un instant de la partida que es va veure interrompuda.

Relacionat

L’atac patit per Andorra Telecom va espatllar un directe multitudinari de diversos ‘youtubers’

A les xarxes socials la situació està generant múltiples comentaris. Cert, hi ha qui ho agafa de broma, però a la vegada són molts els clients que no estalvien crítiques a Andorra Telecom. Molts expressen enuig i sorpresa pel fet que sigui, almenys així ho sembla, tan fàcil provocar tants problemes a una infraestructura bàsica com és internet.

La situació, no es pot negar, genera certa inquietud. Per dues jornades consecutives la xarxa al país s’ha vist atacada i això genera dubtes. Per un costat, què pot fer Andorra Telecom per evitar que situacions com aquestes es repeteixin i si la infraestructura per intentar aturar-les és adequada. Per l’altre, si els autors dels atacs tenen intenció de continuar amb aquestes accions en els pròxims dies.

Comentaris (38)

Trending