L’atac patit per Andorra Telecom va espatllar un directe multitudinari de diversos ‘youtubers’

L’acció de denegació del servei va coincidir amb l’emissió d’una partida del videojoc ‘Minecraft’ basada en ‘El Joc del Calamar’ en el qual participaven diversos residents, alguns del quals han criticat l’operadora

Comentaris

Un instant de la partida que es va veure interrompuda.
Un instant de la partida que es va veure interrompuda.

L’atac pirata sofert aquest divendres al vespre per Andorra Telecom ha tingut una repercussió important. I no només al Principat. El fet que el tall causat per una acció de denegació de servei impactés directament en diversos ‘youtubers’ residents que participaven en un repte conjunt amb d’altres que encara viuen a Espanya va fer viral una situació que, tot s’ha de dir, no és el primer cop que succeeix.

Els problemes es van començar a detectar passades les nou del vespre. Cap a les deu, i davant els comentaris d’alguns usuaris, Andorra Telecom va informar de la situació. Estaven sent víctimes d’un atac de denegació de servei. I això provocava que molts internautes tinguessin dificultats per navegar per internet.

La ciberseguretat és un dels aspectes claus en un món digitalitzat.

Relacionat

Un nou atac informàtic torna a dificultar la navegació per internet

No és pas el primer cop que un fet com aquest es produeix. Ja va passar la nit del 31 de desembre. I, llavors, ja va afectar un directe que estava fent TheGrefg. Ara, l’impacte l’han patit més ‘youtubers’.

En concret, fa dies que uns quants d’ells han muntat una particular partida del videojoc ‘Minecraft’. Aquesta segueix les idees de la popular sèrie de Netflix ‘El Juego del Calamar’. I en ple moment de l’atac, eren uns quants els ‘youtubers’ andorrans que estaven participant que van veure com s’esguerrava tot.

Així ho ha explicat la secció d’esports electrònics del diari ‘AS’. Segons va comentar el mateix ‘Rubius’, quan es va intentar posar en contacte amb Andorra Telecom, des de la companyia li van indicar el motiu del tall de connexió. I altres residents al Principat, com Auron, Biyin o el mateix TheGrefg van lamentar la situació. Alguns no han estalviat crítiques a l’operadora i altres s’ho van prendre més de broma, acusant els rivals d’haver contractat pirates informàtics russos per espatllar la partida a aquells que continuaven amb vida.

Comentaris (8)

Trending