Sense places presencials per assistir a la reunió de la plataforma que s’oposa al laboratori Grífols

L’acte, que es podrà seguir de forma telemàtica, confirma la presència com a ponents del catedràtic de bioquímica i biologia molecular José Aguilera i l’exrectora de l’UAB Margarida Arboix, també experta de l’Agència Europea de Medicaments

Margarida Arboix participarà en la reunió pública del dimecres.
Margarida Arboix participarà en la reunió pública del dimecres.

L’exrectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Margarida Arboix serà una de les expertes que participaran en la reunió de la plataforma opositora al laboratori de Grífols a Ordino, que tindrà lloc el dimecres. Des del grup també s’ha informat que un altre dels experts convidats serà el catedràtic de bioquímica i biologia molecular del mateix centre José Aguilera. L’acte, de fet, ja ha esgotat totes les places presencials i els organitzadors també han volgut anunciar que es podrà seguir també de forma telemàtica.

La reunió se celebrarà el dimecres, a partir de les nou del vespre. Es farà a la sala la Cortinada del centre de congressos d’Ordino, un espai que, però, ja ha esgotat tot l’espai possible en el marc de les limitacions d’aforament obligades per la pandèmia del coronavirus. Per això, la voluntat dels impulsors és que també es pugui seguir per internet.

Un instant del vídeo compartit per la plataforma.

Relacionat

La plataforma contra el laboratori Grifols celebrarà una reunió pública l’1 de setembre

Entre els ponents, ja n’hi ha dos de confirmats. La primera serà Margarida Arboix, catedràtica de la UAB i també experta de l'Agència Europea de Medicaments. Llicenciada en ciències biològiques per la mateixa universitat, on ha treballat tant a la facultat de medicina com en la de veterinària. Entre el 2016 i el 2020, en va ser la rectora del centre.

Un altre dels ponents serà el catedràtic José Aguilera Àvila, del departament de bioquímica i biologia molecular de la mateixa UAB, que va dirigir entre el 2002 i el 2008. Actualment, també es membre del claustre de la UAB, de la Comissió d’Economia i de la Junta de Personal Docent Investigador.

“Les places presencials van exhaurir-se passada la mitjà hora d'enviar la convocatòria, si no estiguéssim en temps de restricció, crec que el Centre de Congressos d'Ordino hauria quedat petit. Hem rebut i estem rebent moltes inquietuds d'andorrans, nacionals, residents i futurs habitants del país que estan molt inquiets per la instal·lació del laboratori BSL3 a Ordino”, ha explicat el portaveu del grup, Enric Dolsa. El també conseller comunal defensa que “el nostre deure i el nostre dret és informar i estar informats”. Per això, considera que tenir els dos catedràtics “en el panell de conferenciants, denota que aquest és un assumpte que traspassa les nostres fronteres”.

La reunió pública comptarà, a més a més, amb experts científics i jurídics francesos. Els assistents gaudiran de traductors simultanis jurats.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending