La plataforma contra el laboratori Grifols celebrarà una reunió pública l’1 de setembre

En l’acte, al centre de congressos d’Ordino, dos científics francesos explicaran els riscos que comporta una instal·lació de nivell 3 mentre que el grup busca adhesions amb un vídeo compartit a les xarxes socials

https://www.youtube.com/embed/OwAIXlo4S3o

La plataforma ciutadana que s’oposa a la creació d’un laboratori d’investigació de la farmacèutica Grífols a Ordino ha llançat una campanya per aconseguir més suport. Els impulsors de la iniciativa estan compartint un vídeo a les xarxes socials amb el qual exposen els dubtes sobre el projecte. Deixen clar que, al seu entendre, pot suposar un important risc per a la població. I així ho volen explicar en la reunió pública que celebraran l’1 de setembre al Centre de Congressos de la parròquia.

La plataforma creada tot just ara fa unes setmanes continua endavant amb les seves accions per intentar frenar el laboratori. Un dels objectius seria intentar que la seva construcció hagi de rebre l’aval de la ciutadania mitjançant una consulta, opció que sempre ha estat descartada per part del Govern. Ara, volen aconseguir més adhesions a la iniciativa opositora.

Per això, ha compartit a xarxes un vídeo on demanen que les persones que també tenen dubtes sobre el projecte Grífols es posin en contacte amb ells i s’uneixin a la plataforma. Entre els arguments, recorden que el laboratori entra en contradicció amb l’objectiu de convertir Andorra en una reserva de la biosfera i que suposa un “perill pels habitants d’Ordino” i del país. També recorden que el Principat no està sotmès a les disposicions del Conveni d’Oviedo relatiu als drets humans i la biomedicina.

El vídeo d’animació aprofita a més per explicar una història amb la qual es reforçaria el segon dels arguments. En ella, un ratolí sobre el qual s’han fet experiments escapa del laboratori i es devorat per un gat. El felí, al cap de poca estona, es troba malament i acaba contaminant l’aigua d’un riu a l’hora de beure-hi. Al final, són diversos els ciutadans els que emmalalteixen i acaben necessitant atenció sanitària. “Creus que val la pena córrer el risc”, es demana.

Per ara, el vídeo s’està difonent a través sobretot del WhatsApp. “En volem fer la màxima difusió”, ha explicat un dels caps visibles de la plataforma, Enric Dolsa. El grup celebrarà el pròxim 1 de setembre al centre de congressos d’Ordino una reunió pública oberta a la ciutadania per explicar la seva posició. Entre altres, hi intervindran “un parell de científics francesos” amb la voluntat “d’explicar els riscos que comporta un laboratori de nivell 3”. Per ara, segons ha apuntat Dolsa, la plataforma aplega una trentena de persones.

Comentaris (11)

Trending