El sector del transport de viatgers dona per fet que Hife ha vingut a Andorra per quedar-se

Les empreses assumeixen que la companyia espanyola no “improvisa” i que la seva presència al país anirà molt més enllà del 31 de juliol; accepten que hi hagi un nou operador però avisen que “tots hem de tenir les mateixes condicions”

Un autocar d'Hife fent servei de transport escolar.
Un autocar d'Hife fent servei de transport escolar. G. P.

Oficialment, Hife poc operar al país encara unes quantes setmanes més. Fins al 31 de juliol. És quan acaba la llicència provisional de la línia amb la Seu d’Urgell. La resta de companyies de transports de viatgers, però, tenen clar que la seva presència al país s’allargarà. Que l’operadora ha vingut per quedar-se. Així ho entenen mirant la infraestructura que ja ha desplegat l’empresa espanyola al Principat, com ara les oficines a l’estació d’autobusos.

L’arribada d’Hife va generar malestar important en el sector. Especialment, recorden les fonts consultades, per com se la va autoritzar a operar la línia entre la Seu i Andorra, en substitució de Montmantell quan aquesta va comunicar que feia fallida. El permís expira el 31 de juliol i s’està a l’espera de les decisions de Govern, que ha d’acabar de concretar quines llicències definitives atorga per aquest trajecte. Més tenint en compte que ja s’ha avançat que es voldria doblar freqüències.

Més enllà d’això, Hife ja ha començat a operar un trajecte entre Salou i el Principat. Un pas més en la seva arribada al país que entronca amb la seva estratègica comercial, que l’ha convertit en una de les principals companyies de la zona del llevant espanyol i, també, d’Aragó. Andorra, es veu des del sector, és un punt que aixeca interès per a l’empresa, com s’ha demostrat amb el seu desembarcament.

Un autocar d'Hife a l'Estació Nacional d'Autobusos

Relacionat

Transports vol que a partir de l’agost es doblin les freqüències del bus entre la Seu i Andorra

“Si han obert oficina, és que volen instal·lar-se al país”, apunten empresaris andorrans del sector, tot posant en relleu que “una companyia d’aquesta dimensió no improvisa”. Des del sector es recorda que “van demanar poder tenir taquilles a l’estació i des del Govern se’ns va dir que ho havíem d’acceptar; ells tenen clar que volen estar aquí”.

“Han vingut per quedar-se; això està clar”, indiquen. I, de fet, remarquen que “sabem que han fet sol·licitud per regularitzar la inversió estrangera”. Per tant, s’assumeix que “és un actor més que entra en el lloc de la Hispano i de Montmantell”. Això sí, no amaguen que “el problema és que han entrat de través”.

I és que, com recorden, en el seu moment va generar un malestar important al sector veure que se’ls havia atorgat la llicència per operar la línia de la Seu. I això és el que no es vol que es repeteixi. “És un operador nou. Res a dir. L’únic que volem com a sector és que totes les companyies tinguin les mateixes condicions. Això no va passar i no ens va agradar”, indiquen les fonts consultades des d’Altaveu.

Comentaris (3)

Trending