El Govern preveu una possible relaxació de mesures al sector de la restauració a partir del maig

Sempre en funció de com evolucioni la situació sanitària al Principat, es podria començar una tornada a la normalitat a poc a poc d'aquí a tres mesos, aproximadament

Una imatge de la reunió entre alguns dels restauradors del país i l'executiu
Una imatge de la reunió entre alguns dels restauradors del país i l'executiu SFGA/CEsteve

El sector de la restauració -i més endavant el de l’oci nocturn- podrien començar una tornada a la normalitat de cara al mes de maig. Això sí, de manera progressiva, a poc a poc i sempre tenint en compte l’evolució de la pandèmia al país. Una de les claus per poder avançar en aquest sentit, serà l’arribada de vacunes a Andorra i la posterior administració als ciutadans per tal d’assolir un alt percentatge d'immunitat com més aviat millor. 

El possible escenari es va comentar durant l’última reunió que el Govern va tenir amb els propietaris i representants d’aquest col·lectiu d’empresaris. No obstant això, Carlos Nascimiento, propietari de diverses discoteques al país, té el convenciment que fins a l’estiu de l’any vinent no podrà obrir els seus locals per fer una festa com les d’abans de la pandèmia.  

Un moment de la trobada entre els representants del Govern i els dels sectors de l'oci nocturn i els bars.

Relacionat

Els locals d’oci nocturn demanen que se’ls permeti reconvertir en restaurant o cafeteria

Durant la reunió també es va demanar a Govern que aquests negocis poguessin reconvertir-se en restaurants o cafeteries amb mecanismes per agilitzar els tràmits administratius i, d’aquesta manera, ingressar alguns diners sense dependre de les ajudes. En la mateixa línia, Nascimiento també ha explicat a l’Altaveu que, a banda de la petició per allargar l’horari d’obertura de la restauració fins a les 21:00 de la nit, es va plantejar que les discoteques ‘readaptades’ poguessin fer-ho fins a les 24:00 hores.  

D’altra banda, els representants del col·lectiu van defensar la implantació d’un segell per promoure el compliment de les mesures anti-Covid i que es donessin dos mesos de marge i amb cobertura sanitària en cas que en un moment puntual no poguessin fer front a les cotitzacions de la CASS.  

Els portaveus de la Unió de Bars en la reunió amb el cap de Govern.

Relacionat

Els bars defensen un segell per promoure el compliment de les mesures anti-Covid

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending