Els bars defensen un segell per promoure el compliment de les mesures anti-Covid

Els establiments reclamen dos mesos de marge i amb cobertura sanitària si en un moment donat no poden fer front a les cotitzacions de la CASS

Els portaveus de la Unió de Bars en la reunió amb el cap de Govern.
Els portaveus de la Unió de Bars en la reunió amb el cap de Govern. SFGA

La Unió de Bars reclama la creació d’un segell amb el qual s’identifiquin aquells establiments que compleixin escrupolosament amb les mesures dictades per l’administració per fer front a la propagació del coronavirus. Consideren que aquesta mesura seria molt més efectiva que les multes que s’imposen per incomplir les restriccions actualment dictades. Així ho ha explicat un dels portaveus de l’associació, Francesc Medina, després d’una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Economia, Jordi Gallardo.

De fet, la demanda no és nova. Des del mes d’octubre que ho demanen. Cert és, admet Medina, que llavors encara tot era molt susceptible de canvis i ara “la situació s’ha estabilitzat”. A la Unió de Bars estan convençuts que aquest adhesiu que identifiqui aquells establiments que compleixin les mesures “serà més efectiu que les multes. Si tu factures per pagar multes, vas fent. En canvi, si un client s’atura entre dos establiments i un té el segell i un altre no, triarà ràpid”, apunta el portaveu de l’entitat.

Creu que els representants governamentals han vist de bon ull la mesura tot i que l’adopció de mesures “és leeeeenta”. No obstant, ha recordat que la Unió de Bars “no està en contra de Govern sinó a favor del sector” i ha explicat, també, que tots els establiments tenen una empresa de prevenció contractada, ja sigui de risc o en matèria sanitària, per la qual cosa als locals els hauria de ser relativament senzill poder-se adequar, si ho volen, a les mesures dictades.

Un moment de la trobada entre els representants del Govern i els dels sectors de l'oci nocturn i els bars.

Relacionat

Els locals d’oci nocturn demanen que se’ls permeti reconvertir en restaurant o cafeteria

No és la única mesura, la del segell, que demanen. Hi ha l’allargament de l’horari, passar de tancar a les 8 de la tarda a fer-ho a les 9 del vespre. Creuen que si les dades sanitàries continuen com fins ara, la setmana que ve es podria fer aquest pas. Més interessant consideren que és el fet que es pugui donar una mica de marge en relació al fet de no poder pagar, circumstància que està passant en no pocs casos, la cotització a la CASS. Així, la Unió de Bars reclama que si aquest cas es dóna, es donin dos mesos de marge i cobertura sanitària.

Els representants governamentals també van anotar aquesta demanda tot i deixar clar que aquesta qüestió és competència de la CASS. Per aquest motiu el que sí que farà el Govern serà establir contactes amb la parapública per tal que aquesta engegui ponts de diàleg amb l’associació o designi un canal de comunicació directa a través del qual afrontar les demandes que tingui el sector.

Comentaris

Trending