Els locals d’oci nocturn demanen que se’ls permeti reconvertir en restaurant o cafeteria

El comitè tècnic epidemiològic estudiarà la demanda dels bars de poder obrir fins a les 9 de la nit

Un moment de la trobada entre els representants del Govern i els dels sectors de l'oci nocturn i els bars.
Un moment de la trobada entre els representants del Govern i els dels sectors de l'oci nocturn i els bars. SFGA

Els locals d’oci nocturn han demanat al Govern aquest dimecres que es busqui la fórmula perquè administrativament puguin reconvertir els seus establiments en un restaurant o una cafeteria i el servei de copes sigui un complement. Representants d’aquest sector juntament amb els portaveus de la Unió de Bars s’han reunit amb el cap de l’executiu, Xavier Espot, i el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. L’objectiu dels mandataris governamentals era conèixer de primera mà els neguits de dos dels sectors més crítics amb la gestió dels ajuts públics.

Gallardo ha explicat que els responsables dels locals d’oci nocturn “proposen i prefereixen” poder treballar i facturar que no pas continuar tancats i rebre algunes ajudes. D’aquesta manera, els representants del sector han demanat “trobar mecanismes de reconversió d’aquests locals de forma àgil i ràpida”. El ministre ha reconegut que es mirarà de trobar un sistema exprés acotat, però, en el temps i en les formes. És a dir, que es pugui permetre el canvi d’activitat a aquells que s’hagin vist afectats per la situació derivada de la pandèmia. En el moment que hi ha manipulació alimentària, els tràmits són més feixucs, i això és el que s’haurà de mirar com es resol.

Alhora, i entre les altres demandes que han fet els responsables de la Unió de Bars, s’ha posat sobre la taula la possibilitat d’allargar fins a les 9 de la nit l’obertura de bars i cafeteries. En aquest sentit, el titular d’Economia ha afirmat que “hem respost que s’analitzarà prop del comitè tècnic” que fa el seguiment epidemiològic. Es farà la pertinent anàlisi, segons que ha reconegut Gallardo, i si és possible i les condicions sanitàries són favorables es farà aquest allargament de l’horari d’obertura. Espot i Gallardo han destacat que la voluntat de l’executiu és reforçar el contacte directe que es manté entre els representants governamentals i el teixit econòmic del país.

Comentaris

Trending