El Saló del Videojoc torna després d’un any d’absència obligada per la pandèmia

La cita, que tindrà lloc al Prat del Roure entre el 4 i el 6 de març, aposta de forma clara pels esports electrònics i també per iniciatives de caire pedagògic com dos tallers i un seminari a càrrec de l’UdA

Una edició anterior del Saló del Videojoc.
Una edició anterior del Saló del Videojoc. UdA

El Saló del Videojoc torna després d’un any d’absència obligada per la pandèmia. Serà la dotzena edició de l’esdeveniment, amb un increment de la presència dels esports electrònics i incloent-hi una formació per part de la Universitat d’Andorra i xerrades informatives. La cita és el cap de setmana del 4, 5 i 6 de març al Prat del Roure.  

L’any passat, el Saló es va haver de suspendre. Es considerava massa complicat poder complir el protocol sanitari per prevenir el coronavirus. Enguany, amb una situació epidemiològica més controlada, es pot tirar endavant. La cita ha estat presentada pel director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal; la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili; el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau; Elisabeth Carpa, directora de Formació al llarg de la Vida i la responsable d’RSE d’Andorra Telecom, Inés Martí.

Les grans novetats d’aquesta edició comprenen, a més de les noves consoles PlayStation 5 i la XBox sèries que van sortir al mercat a finals del 2020, una zona especial per jugar a ‘Among Us’, un joc interactiu que s’està posant de moda arreu del món. També hi haurà espai pels e-Sports, la realitat virtual i els simuladors de cotxes. En total, 80 punts de joc individual i 44 per a partides simultànies. En total, es podran provar més de 800 títols, incloent-hi màquines Arcade.

A banda, s’han dissenyat en col·laboració amb ministeri d’Educació i Ensenyament Superior  dos tallers al voltant dels videojocs. Tindran una durada d’uns 20 minuts, es desenvoluparan al mateix saló i, a més d’informar, volen incentivar l’intercanvi d’experiències i neguits  entre els assistents.

cartell salo del videojoc 2022 02[256708]

Jordi Nadal ha celebrat que aquest any els aficionats puguin gaudir del Saló, destacant “la voluntat de la companyia perquè sigui una cita de la que gaudeixin tant les famílies com els gamers, ressaltant que, a més a més, en aquesta edició puguem aportar informació d’interès al voltant del món dels videojocs i fer-ho de la mà d’experts en la matèria”. Per la seva banda, Gili ha recordat que, enguany, la població té una gran necessitat de socialitzar. “La situació sanitària ens ha obligat a limitar les interaccions amb d’altres persones i ara aquest saló brinda l’oportunitat als aficionats als videojocs de trencar l’aïllament per compartir un bon moment amb altres companys”, ha remarcat.

També en aquesta edició participa l’UdA amb el seminari ‘Disseny i creació de videojocs’, que es desenvoluparà en format virtual i anirà destinat als seus estudiants i als de formació professional. El rector, Miquel Nicolau, ha indicat que aquesta és la quarta edició en què aporten el vessant més pedagògic i formatiu. “El sector dels videojocs està en ple creixement i ja supera en facturació el cinema i la música junts, de manera que pot ser una sortida professional molt interessant per a molts joves del país, ja siguin homes o dones”, ha posat en relleu. La formació, que tindrà lloc els dies 24 i 25 febrer, permetrà enguany endinsar-se en tot el procés de desenvolupament d’un videojoc, des de la concepció de la idea fins a la creació d’un prototip, i de conèixer el funcionament del motor de joc UnrealEngine, propietat dels creadors del popular videojoc Fortnite. A més, els estudiants que ho desitgin podran desenvolupar el seu prototip i donar-lo a conèixer al públic del Saló.

Comentaris

Trending