El salari mitjà de juny se situa en els 2.172 euros

2.386 assalariats s’han vist afectats per les Suspensions Temporals de Contractes de Treball arrel de la Covid-19

Un treballador de l'hostaleria en una terrassa del centre del país.
Un treballador de l'hostaleria en una terrassa del centre del país. Toni Solanelles

El salari mitjà es manté estable al mes de juny, situant-se en 2.172 euros, respecte als 2.147 de maig. Segons ha publicat el Departament d’Estadística, aquesta xifra suposa un augment d’un 1% respecte al 2020, tot i que s’ha de tenir en compte les circumstàncies especials en què es trobava el sistema laboral l’any passat a causa de la pandèmia.

Segons les dades semi-definitives, el nombre total d’assalariats el mes de juny ha sigut de 37.596 persones. Com és de suposar, la variació respecte al 2020 ha sigut positiva, ja que molts treballadors han recuperat els seus llocs de feina i alguns sectors han recuperat l’activitat durant aquest estiu. Per tant, s’ha reflectit una variació del +3,2% amb juny de l’any passat, en què hi havia 36.432 assalariats.

D’altra banda, al mes de juny, un total de 2.386 assalariats s’han vist afectats per les Suspensions Temporals de Contractes de Treball (STCT) arrel de la Covid-19, i han vist complementat el salari de l’empresa amb l’aportació econòmica per part de Govern. Aquestes persones representen el 6% del total, que significa una disminució del 4% respecte al mes de maig, en què 3.772 treballadors es van veure afectats.

L’aportació econòmica feta per Govern ha estat d’1,3 milions d’euros, que representa, aproximadament, un 2% de la massa salarial total, que és de 80,73 milions. Arrel de les STCT, tant aquesta massa salarial total com el salari mitjà s’han vist afectats, sobretot en certs sectors d’activitats on s’han produït més suspensions de contractes.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending