Retrocés de vendes a les grans superfícies comercials

Al maig, l’índicador que mesura el volum de negoci d’aquests establiments va baixar un 3,4% en comparació a l’any anterior, arrossegat per tots aquells productes que no són d’alimentació

Les vendes als centres comercials van retrocedir al maig.
Les vendes als centres comercials van retrocedir al maig.

Els centres comercials no van tenir pas un bon maig. Així ho revela l’indicador que mesura el moviment a aquests establiments. L’Índex de vendes de les grans superfícies comercials va retrocedir fins a un 3,4% en comparació a les dades del mateix mes del 2021. El motiu va ser la davallada en els productes no alimentaris, que va ser molt important, fet que es podria explicar per una major prudència dels clients vist el context inflacionista dels darrers mesos.

Així, l’índex general va situar-se en 93,6. Això suposa una caiguda del 3,4% en comparació al 96,9 d’un any abans. Aquest indicador, cal recordar, es divideix en dos grups. Per un costat, l’alimentació; per l’altre, la resta.

I pel que fa a l’alimentació el comportament va ser positiu. De fet, van créixer les vendes. Es va passar d’un 107,8 a un 108,9, el que suposa un 1%.

En canvi, la patacada es produeix en la resta de productes, que cau des d’un 88,1 el maig del 2021 a un 81,2. És a dir, un descens del 7,8%.

En canvi, el que sí que millora és l’índex d’ocupació. És a dir, el nombre de treballadors. Al maig es va situar en un 99,2, el que suposa un 1,2% més que un any enrere (98). Com és habitual, la majoria de personal d’aquests establiments són dones (65,4%). La resta, un 34,6%, homes. Les dades també revelen que la gran majoria de treballadors tenen un contracte de jornada completa (93,3%) per només un 6,7% que estan a temps parcial.

Etiquetes

Comentaris

Trending