Les restriccions als països veïns fan enfilar encara més el nombre d’aturats

El Servei d’Ocupació tenia a 31 de desembre 1.160 persones en recerca de feina, un 15% més que al novembre

Jover, que ha fet públiques les dades, al costat del ministre Benazet.
Jover, que ha fet públiques les dades, al costat del ministre Benazet. SFGA/J.A.VILADOT

Les dificultats perquè, durant el Nadal, poguessin arribar turistes al Principat i la continuació de l’impacte de la pandèmia sobre l’economia s’ha traduït en un nou increment del nombre d’aturats. El Servei d’Ocupació registrava, a 31 de desembre, 1.160 persones inscrites, el que suposa un augment proper al 15% en comparació al mes anterior. Coincidint amb aquestes dades, el Govern ha acordat la pròrroga de fins a 53 contractes del programa d’ocupació al sector públic.

Un Nadal (i també un gener) sense turistes ha tingut clarament efectes sobre el nombre de persones sense feina. Al Servei d’Ocupació, es va tancar desembre (i el 2020) amb un increment del nombre de persones en recerca d’un lloc de treball. En concret, hi havia 1.160 el que suposa 149 més que a finals de novembre (1.011). “Són una mostra de l’impacte econòmic de la crisi i de la necessitat de tenir mesures actives per poder donar un cop de mà a aquesta gent i que puguin mantenir el seu poder adquisitiu fins que arribi la reactivació de l’economia”, ha comentat el portaveu del Govern, Eric Jover.

De retruc també ha crescut el nombre de persones que són beneficiaris d’una prestació per atur involuntari. De les 112 que la rebien al novembre s’ha saltat a 121.

Justament, l’anàlisi d’aquestes dades ha coincidit amb l’aprovació de la renovació de fins a una cinquantena de contractes formalitats a l’administració general i a la de justícia a persones aturades a través del programa del foment de l’ocupació en el sector públic. S’allargaran fins al juny, com ja s’havia fet fa uns dies amb 13 persones més. Jover ha recordat que, actualment, la iniciativa dona feina a 145 persones o bé al Govern o bé a les dependències judicials. A banda, 14 treballadors més estan contractats per les parapúbliques.

Al costat dels dominis esquiables

Preguntat sobre la situació de les estacions un cop confirmat l’allargament de les restriccions a Catalunya i el més que probable del tancament de les pistes a França, Jover ha assegurat que encara no es dona “per perduda” la temporada d’hivern, però ha deixat clar que “sabem que la situació està lluny de ser la necessària per mantenir la seva rendibilitat”. Per tant, “estem estudiant mesures a desenvolupar per estar al seu costat”, tot deixant clar que “activarem totes les palanques que siguin necessàries”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending