Residents desocupats denuncien que empreses del sector de la neu prioritzen ‘temporers il·legals’

Persones sense feina establertes des de fa temps al Principat lamenten no tenir notícies ni d’estacions ni d’establiments hotelers de pistes mentre que aquestes companyies tornen a contractar personal que s’ha quedat l’estiu de forma indeguda al país

Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu.
Un màquina treballant en una pista per consolidar la base de neu. ARXIU

Les vaques són magres. Molt magres. Vénen temps difícils arran de la crisi econòmica associada a la pandèmia i això comença a comportar moltes problemes i dificultats. Fins al punt que diversos residents al país que per culpa de les dificultats lligades al coronavirus denuncien que empreses turístiques -fonamentalment estacions d’esquí i hotels de pistes- estan prioritzant la contractació de personal que s’està de forma il·legal al país.

En molts casos, expliquen les fonts, es tracta de temporers que ja han tingut relació altres temporades amb les empreses que ara ja estan tramitant de nou la seva contractació i que després del confinament primaveral, tot i la feina feta des del ministeri d’Afers Exteriors i des d’Ski Andorra, es van fer l’orni i davant la incertesa que ja es veia venir, van decidir passar com han pogut l’estiu al Principat -sortint-ne si legalment calia i tornant a entrar poc després- tot esperant tenir feina més o menys garantida a l’hivern.

“Hi ha molts temporers que es van quedar il·legals al país i que ja estan sent cridats tant a hotels com a pistes”

Els residents desocupats que es troben sense notícies d’empreses a les quals han enviat currículums i que veuen com persones que tenen localitzades al país sense estar-hi degudament estant sent cridats a treballar exigeixen a l’administració que incrementi els controls. No tenen res en contra de les persones en qüestió malgrat que “és evident que són uns espavilats”, però sí que lamenten la situació. “Hi ha molts temporers que es van quedar il·legals al país i que ja estan sent cridats tant a hotels com a pistes”, indiquen les fonts.

I hi afegeixen que “em sembla molt injust que altres ciutadans que fa anys que vivim al país de manera continuada i ho tenim tot en regla i fem front als impostos que se’ns demanen com a residents, ara no tinguem cap oportunitat d’optar a aquests llocs de feina” perquè, creuen, ja estan donats. “Amb la situació que hi ha, que no es controli tot això, que en alguns casos hagin estat ‘apagats’ durant mesos i ara se’ls torni a agafar per a un hivern que es presenta molt complicat és profundament injust”, remarquen les fonts.

Comentaris (12)

Trending