Les rebaixes comencen amb incertesa per a l’eix comercial

La pujada de preus i l’augment dels carburants ha afectat el poder adquisitiu de la ciutadania i es tem que impacti en les vendes els pròxims mesos

Turistes a l'avinguda Meritxell.
Turistes a l'avinguda Meritxell. ARXIU

Aquest dijous, 23 de juny, va començar el període de rebaixes d’estiu a Andorra. Els darrers anys ha estat entelat per la Covid-19, que dificultava la mobilització de turistes cap al país i que, per tant, feia gairebé impossible tenir un volum de compres normal. Aquest 2022, amb la pandèmia una mica relegada, l’esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna ha tingut conseqüències en el cost, principalment, del combustible. Des de l’eix comercial es tem que això pugui afectar el volum de vendes.

La incertesa cobreix les expectatives dels comerciants per als pròxims dos mesos, gairebé tres, de rebaixes. La representant de l’Associació de Comerciants de l’Eix Central, Sònia Yebra, explica que la situació social actual ha afectat el poder adquisitiu dels turistes, “i temem que no vinguin tant a les botigues”. Sobretot, el cost del carburant pot afectar a l’arribada de visitants al país. I si no arriben a Andorra, no arriben a comprar. Per tant, una vegada deixats enrere els dubtes que provocava la Covid-19, apareixen noves peces al puzle que compliquen la situació per als empresaris.

“Venim d’unes temporades molt complicades, i semblava que podríem tenir un bon període, però caldrà veure com va tot durant l’estiu”, apunta Yebra. No vol dir que les esperances s’hagin perdut. De fet, la pujada dels carburants també ha afectat directament als comerciants, sobretot per a l’adquisició de certs productes. Tot i això, aquest inici de rebaixes ha estat “estrany”. És festa a territoris com Catalunya i València, que són l’origen de molts dels turistes que es reben en aquesta època. “Però esperem que durant el cap de setmana vingui gent pels diferents esdeveniments que hi ha i puguem tenir un bon començament de temporada”, comenta Yebra.

Comentaris

Trending