Quatre de cada deu persones han retallat en oci i vacances per culpa del coronavirus

Un 35,9% dels enquestats admetien a l’octubre -dada que ara segurament seria més elevada- que la pandèmia els afecta personalment mentre que la tasca de l’Oficina Covid rebia una nota del 8,4

Els ciutadans han retallat en viatges per culpa de la Covid-19.
Els ciutadans han retallat en viatges per culpa de la Covid-19.

La pandèmia ha provocat que quatre de cada sis persones hagin retallat la despesa en oci. La mateixa proporció ha reduït el que gasten a l’hora de marxar de vacances. En canvi, no ha passat això en altres àmbits com ara els productes de primera necessitat o els estudis. Així ho revela l’Observatori, en el qual s’apunta que el 35,9% dels ciutadans afirmen que la crisi sanitària els està afectant en la seva vida personal.

Aquest darrer punt, però, s’admet des d’Andorra Recerca i Innovació, pot haver quedat relativament desfasat. L’enquesta es va fer, sobre 750 persones, a l’octubre, quan la situació era molt millor que actualment. Ara, segurament el resultat seria diferent.

I el resultat indica que 35 de cada 100 ciutadans consideren que la pandèmia els ha canviat aspectes importants de la seva vida. Entre ells, un major distanciament social amb els amics (30,6%), adaptacions a nivell laboral o econòmic (24,6%%) o afectacions a la salut o a l’estat anímic (24,2%). En canvi, només un 4,5% dels interrogats s’han vist impactats en l’aspecte afectiu amb una ruptura de parella.

WhatsApp Image 2021 12 21 at 13.20.45

L’enquesta també va aprofitar per demanar valoració de la tasca de l’Oficina Covid. Entre les persones que han estat contactades, la nota que es posava -a l’octubre, cal recordar- era positiva: una mitjana de 8,4.

L’Observatori també destaca que la crisi sanitària ha fet que moltes persones del país redueixin substancialment la despesa en oci o a les vacances. El 41% i el 42%, respectivament. Sobre aquest segon grup, els principals canvis han estat la destinació (43%) o la durada del viatge (21,3%).  

Comentaris

Trending