Quan dades d’un empleat en ERTO ‘fallen’ alenteix el pagament a tots els treballadors de l’empresa

Jover afirma que al Govern li “preocupa i l’ocupa” la crisi econòmica derivada de la pandèmia i que continuarà al costat del teixit empresarial

El ministre Eric Jover duran la compareixença d'aquest dimecres.
El ministre Eric Jover duran la compareixença d'aquest dimecres. J. A. VILADOT / SFGA

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha reconegut que l’increment de persones que les empreses van situar en suspensió temporal de contracte temporal o reducció de jornada el mes de desembre ha comportat un augment d’endarreriments alhora que l’administració aboni la prestació, la seva part de la remuneració, fins i tot a treballadors que ja amb anterioritat estaven amb ERTO i havien cobrat amb relativa normalitat.

La qüestió és que cada mes cal tramitar els ERTO de nou, i cada empresa activa el dossier corresponent amb els treballadors afectats per la mesura. Només que hi hagi un error en alguna de les moltes dades que contingui el dossier, un número de cens que no coincideixi, per exemple, queda bloquejat tot el dossier de manera automàtica. El problema, segons que han explicat fonts d’Economia, s’agreuja en el cas d’aquelles empreses més grans que tenen un volum de treballadors en ERTO major.

Cal revisar una per una les dades de tot el llistat de persones que figurin en el dossier per localitzar l’errada. I fins que no se soluciona no es desbloqueja la situació i cap dels treballadors que forma part del dossier no pot rebre la prestació en qüestió. Per ara, i vist que el mecanisme dels ERTO és relativament recent al Principat, el format que s’usa des del punt de vista informàtic és el millor que s’ha trobat per ara. Però té l’esmentat inconvenient.

Jover ha assegurat que s’estan fent els esforços necessaris per mirar de reduir els problemes i les dilacions en els pagaments. El ministre també ha assegurat, una vegada preguntat per la situació econòmica cada més greu que es viu, que al Govern “li preocupa i l’ocupa” la crisi derivada de la pandèmia, i que continuarà fent costat al teixit empresarial. Sense que hagi exposat nous mecanismes quan se li ha exposat, per exemple, que comencen a haver-hi empreses que ‘donen d’alta’ els seus treballadors, és a dir, els treuen de la situació d’ERTO, però no perquè treballin sinó per acomiadar-los al cap de pocs dies. Aquesta hauria estat la situació recentment d’un concessionari de vehicles que hauria fet fora vuit dels seus treballadors.

Comentaris (2)

Trending