El PS reclama al Govern que permeti als hotels posar tota la plantilla en ERTO

Judith Salazar pregunta a l’executiu si preveu canviar la tercera Llei òmnibus per facilitar que el sector no hagi de mantenir un 25% dels treballadors en actiu donada la impossibilitat de tenir turistes

La consellera general del PS, Judith Salazar.
La consellera general del PS, Judith Salazar. Consell General / E.Comellas

El Partit Socialdemòcrata vol saber si el Govern té previst modificar la tercera Llei òmnibus per permetre que negocis com ara els hotels que, ara mateix, no poden tenir clients per culpa de les restriccions als països veïns, puguin posar en ERTO més del 75% de la plantilla. Des de la formació es considera necessari “adaptar” el text vist que l’actual situació és molt diferent de la prevista quan es va elaborar el projecte legislatiu. Per això, vol aprofitar la sessió de control a l’executiu que s’ha de celebrar aquest dijous al Consell General per posar el tema sobre la taula.

Ho farà a través d’una pregunta tramitada per la consellera general Judith Salazar. La parlamentària canillenca recorda que en la Llei òmnibus es va establir “l’obligatorietat de mantenir, almenys, un 25% de la plantilla que no es pot afectar a la reducció de la jornada laboral o a la suspensió temporal del contracte”, amb l’excepció d’aquelles empreses tancades de forma obligatòria. Ara, però, posa en relleu que “la realitat que tenim damunt de la taula és totalment diferent de la del moment que es va dissenyar el text”.

I és que remarca, “ens enfrontem a l’obertura de les estacions d'esquí en un context de restricció de la mobilitat dels països veïns, que impedeixen als seus ciutadans venir a esquiar a Andorra”. La situació, indica, posa en serioses dificultats sectors com l’hoteler, per al qual el consum intern no és pas una solució viable per poder mantenir un mínim de plantilla i els negocis urgents. Davant d’això, Salazar vol saber si el Govern preveu fer un canvi en la llei “per adaptar-nos a una realitat diferent de la que es preveia en el moment en el qual la vam dissenyar”.

Aquesta és una de les dues preguntes que, per la via d’urgència, han tramitat aquest dimecres els socialdemòcrates de cara a la sessió de control de dijous. La segona l’ha formulat Susanna Vela i persegueix l’aclariment “de l’estratègia i el calendari de vacunació per la Covid 19”. Es vol que “se’ns concreti i especifiqui quina és, on la podem consultar, si la tenen o no, i parlar del que ha aparegut aquests dies a la premsa amb la gestió del subministrament dels vaccins”.

Comentaris (2)

Trending