Prop de 200 participants a la segona edició de l’Andorra Business Market

La jornada ha comptat amb la presència de 27 emprenedors de diferents sectors, gran part d’ells centrats en l’àmbit digital, que s’han reunit amb 25 inversors amb capacitat de finançament superior als 100 milions

Jordi Gallardo a la seva presentació a l'Andorra Business Market 2022
Jordi Gallardo a la seva presentació a l'Andorra Business Market 2022 Andorra Business

L’Andorra Business Market és una jornada participativa que ajuda a fer que interactuïn empreses, inversors i emprenedors. Aquest dijous s’ha celebrat la segona edició, que forma part de la Red Internacional Business Market i que ha comptat amb prop de 200 participants. Durant l’esdeveniment, a més de diferents taules rodones, també s’ha donat la trobada entre 27 emprenedors que han compartit els seus projectes amb 25 inversors que compten amb una capacitat de finançament superior als 100 milions d’euros.

“Estem molt satisfets ja d’entrada amb el nombre d’inscrits, així com el perfil de les persones que vénen i, sobretot, pels inversors i emprenedors que aconseguim posar en contacte”, ha explicat el ministre d’Economia i Empresa, i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo. La jornada ha començat amb un discurs, on ell mateix ha explicat l’estratègia de diversificació del Principat i el posicionament en el que es creu que serà “el nou entorn competitiu de l’economia digital”. D’aquesta manera, Gallardo ha exposat els diferents projectes de llei en els quals s’està treballant i estan a punt d’aprovar-se, com el pla de digitalització del país. “Creiem que és important per part del Govern poder compartir aquests elements amb els inversors que descobreixen per primera vegada les oportunitats que ofereix Andorra”.

D’aquests 200 participants s’ha comptat amb inversors tant nacionals, com internacionals. Concretament, hi ha hagut un gran volum de perfil inversor espanyol. “Alguns d’ells, al llarg dels últims mesos, hem pogut conèixer-los i els hem pogut explicar el procés de diversificació que està fent Andorra”, ha indicat Gallardo. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet perquè hagin acudit empresaris que s’han trobat a altres emplaçaments, com Madrid o Barcelona, “i que vinguin a conèixer in situ allò que ja els havíem traslladat abans, però ja amb idees i projectes concrets per part del sector privat”. La voluntat, a partir d’ara, és aconseguir ampliar el ventall i ampliar la procedència de la inversió, que també té gran part de volum francès.

Gran part dels emprenedors que han fet la seva presentació aquest dijous, que han estat un total de 27, ho han fet amb projectes centrats en la nova economia digital o els e-sports, els actius digitals o la biotecnologia dels esports. Tot i això, també s’ha obert la possibilitat a què puguin participar-hi projectes de qualsevol sector. “Crec que l’interessant és que cadascú trobi una mica el que vol buscar”, ha explicat Gallardo. En aquest sentit, el que es fa és emparellar els inversors amb aquells projectes que poden estar més alineats en els seus interessos, “però no segmentem ni deixem de banda cap àmbit”. Per tant, també s’han pogut veure presentacions que, malgrat trobar-se dintre de l’entorn digital, són productes o serveis que es poden aplicar en altres sectors “més tradicionals i madurs”.

En aquest sentit, malgrat que tots els ponents no han estat andorrans, Gallardo ha destacat que al país hi ha “molt d’esperit emprenedor”. De fet, ha assegurat que s’ha crescut molt en aquest aspecte respecte als anys anteriors, “entre altres coses perquè potser no s’havia fomentat fins a aquest punt un diàleg i una interacció entre el sector públic i altres d’aspectes innovadors”. Per tant, la trobada ha estat qualificada d’èxit. “Reunir 200 persones que volen parlar de negocis i d’inversió és una bona publicitat i una bona marca de país”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending