Un problema amb els TPV malmet la tarda de vendes en establiments del Pas de la Casa

Durant dues hores llargues hi hagut una falla entre algunes de les entitats bancàries i la plataforma intermediària de serveis financers Redsys que ha afectat negocis i clients

Un TPV al Pas de la Casa fa poca estona.
Un TPV al Pas de la Casa fa poca estona.

Un problema de connexió amb els TPV, que ha implicat pràcticament tots els bancs el país, ha afectat diversos establiments del Principat i ha tingut una altíssima incidència al Pas de la Casa, on diversos empresaris lamenten que aquesta circumstància els ha malmès de forma molt important les vendes. De fet, durant tota la tarda hi ha hagut pocs o molts problemes. I des d’abans de les 6 i fins passades les 8 de la tarda no s’han pogut fer operacions. La màquina de les targetes de crèdit quedava ‘penjada’.

Segons fonts bancàries, hi havia un problema de comunicació que tindria l’origen en la plataforma intermediària de serveis financers Redsys, que dóna servei a tots els bancs del Principat. Operaris d’aquesta plataforma han estat treballant per intentar resoldre l’anomalia, que era pràcticament calcada a la que va succeir-se fa unes setmanes i que també va afectar un volum notable d’usuaris de TPV. En cap cas s’ha tractat en aquesta ocasió d’un problema de comunicació d’Andorra Telecom sinó que la plataforma validadora d’operacions a Espanya per la qual passen els bancs andorrans no responia.

La màquina es quedava comunicant fins que finalment es penjava sense poder fer la transacció. Pocs minuts després de les 8 de la tarda tant fonts bancàries, com comercials i d’Andorra Telecom han confirmat el retorn a la normalitat. Però hi ha hagut establiments, asseguren comerciants del Pas, que han perdut força diners per no poder donar el servei de targeta de crèdit als seus clients, a banda de la mala imatge que s’està oferint. A banda, expliquen alguns dels afectats, pel que fa als hotels, “els clients tampoc poden fer el pagament dels abonaments del pàrquing, que s’han de fer el primer dia. De fet, es por fer durant les primeres 24 hores per abonaments a partir de tres dies”. I davant d’aquesta situació, “han de pagar en efectiu i si no en tenen han ‘acudir a retirar diners en caixers automàtics” amb la molèstia que això hagi pogut  suposar, han indicat les fonts.

Els TPV no responen.
Els TPV no responen.

A banda, expliquen alguns dels afectats, pel que fa als hotels, “els clients tampoc poden fer el pagament dels abonaments del pàrquing, que s’han de fer el primer dia. De fet, es por fer durant les primeres 24 hores per abonaments a partir de tres dies”. I davant d’aquesta situació, “han de pagar en efectiu i si no en tenen han ‘acudir a retirar diners en caixers automàtics” amb la molèstia que això pugui suposar, han indicat les fonts.

Diversos empresaris estan, a més, que treuen foc pel queixal davant el fet que, per acabar-ho d’adobar, consideren que el lloguer de la maquinària -que només es pot obtenir amb aquest règim- és “molt car comparat amb el que es paga a França o a Espanya”. En conseqüència, el malestar que hi ha hagut aquesta tarda de diumenge al Pas de la Casa ha estat més que considerable.

Comentaris (7)

Trending