Els pirates informàtics tornen a atacar

La xarxa d’internet ha patit aquest dilluns al matí, per quart dia consecutiu, una forta acció de denegació de servei que, malgrat els intents de mitigar-la per part d’Andorra Telecom, ha fet la guitza a un bon nombre d’usuaris

La ciberseguretat és baixa a Andorra.
La ciberseguretat és baixa a Andorra.

Per quart dia consecutiu, la xarxa d’internet ha patit un atac de denegació de servei que ha afectat molts usuaris a l’hora de navegar. En aquest cas, la diferència és que l’acció ha arribat de bon matí. Des d’Andorra Telecom s’ha informat de la situació, tot afegint que les conseqüències s’estan mitigant, però el que no es pot evitar és l’onada d’indignació i de crítiques entre bona part dels internautes.

Els darrers dies, no es pot negar, estan sent complicats per a l’operadora de telecomunicacions. El primer atac, molt potent, es va viure divendres al vespre i s’ha repetit tant dissabte com diumenge. En tots tres casos, l’objectiu eren els ‘youtubers’ residents, alguns dels quals tenien previst participar en un directe amb altres de fora i han vist com l’acció els ha esguerrat els plans. Des de la companyia s’ha posat en relleu que les accions són especialment potents, fins i tot arribant a multiplicar per 20 el trànsit mitjà en una jornada laborable al país.

Els pirates informàtics han posat Andorra en el punt de mira.

Relacionat

Andorra Telecom avisa que els atacs pirates “més grans que hem patit” poden repetir-se en el futur

Aquest dilluns al matí, s’ha registrat un nou atac. En aquest cas, relativament sorpresa perquè no coincidiria amb cap directe dels ‘youtubers’. Segons ha informat Andorra Telecom, les conseqüències de l’acció s’estan intentant mitigar. Tot i això, alguns usuaris han notat un cop més alentiment a l’hora de navegar o, fins i tot, algun tall puntual.

En aquest cas, però, la situació és més preocupant. Cal tenir en compte que els tres primers atacs havien tingut lloc en un moment (vespre de divendres, dissabte o diumenge) on l’activitat econòmica és menor. Aquest dilluns, en canvi, ha coincidit amb un dia laborable i, per tant, entre els afectats hi ha empreses que, ni que sigui durant una estona, no han pogut treballar amb normalitat.

Comentaris (4)

Trending