El Pas espera una allau de visitants aquest dimarts i que França alci les restriccions al tabac

El cap de Govern assegura que “no coneixíem aquesta limitació” de permetre només dos paquets de cigarrets i creu que els contactes amb les autoritats veïnes hauran permès aclarir la situació

El Pas de la Casa ja ha experimentat aquest dilluns un major moviment.
El Pas de la Casa ja ha experimentat aquest dilluns un major moviment.

El Pas de la Casa ja ha notat aquest dilluns una repuntada de visitants. De fet, asseguren comerciants de la localitat encampadana, han estat ciutadans francesos que no es volen trobar el col·lapse que es preveu per aquest dimarts els que s’han avançat a acudir a la població fronterera a fer les compres. Els establiments obriran la persiana aquest dimarts esperant rebre una allau de clients i amb la incertesa de saber si es limitarà a dos paquets de cigarretes el tabac que es pot portar cap a França. El Govern confia que això no serà així.

De fet, preguntat per aquesta qüestió, el cap de l’executiu, Xavier Espot, ha assegurat que “no coneixíem aquesta limitació” i ha garantit que tampoc les autoritats franceses amb les quals haurien contactat -l’ambaixada de França a Andorra, la representació del Copríncep i responsables tributaris establerts de l’ambaixada francesa a Madrid- tampoc no n’estarien al corrent. Els contactes entre les autoritats de tots dos països fa esperar que no hi hagi limitacions a partir d’aquest dimarts, quan tampoc no n’hi hauria d’haver quant a la mobilitat.

Una imatge del Pas de la Casa aquest migdia, una mica més animat que altres dies.

Relacionat

Comerciants del Pas de la Casa reclamen una acció per evitar que França imposi restriccions

En qualsevol cas, segons que ha explicat Espot, “si hi ha una normativa o una circular en aquest sentit, no és aplicable en el cas d’Andorra perquè preval un acord duaner, i en cap cas són dos paquets”. Els duaners francesos havien anat fent controls durant la setmana passada en aquest sentit, i aquest diumenge, en veure més moviment en direcció al Pas, van anar aturant un per un els cotxes per advertir-los de la situació, lligada al que creuen que és el producte d’extrema necessitat.

Tots els comerciants del Pas estan convençuts que alçant-se com s’alcen les restriccions de mobilitat aquest dimarts, s’aboleixin també mesures com les aplicades aquest cap de setmana, “però caldrà veure realment què passa. La veritat és que ningú té res clar i tot són incerteses”, han reconegut fonts del sector. El que és clar és que es preveu una afluència molt elevada de visitants. Fins i tot que puguin incrementar-se les pernoctacions perquè la gent prefereixi tenir un cert marge de maniobra major al Principat que haver-se de sotmetre al toc de queda al seu país. Per contra, hi ha un cert temor que si la situació es descontrola, les autoritats franceses tornen a posar límits i a aplicar restriccions.

Comentaris (1)

Trending