L’ocupació hotelera se situa prop del 57% a pocs dies a les portes de la temporada d’estiu

La patronal del sector preveu ja pels pròxims dies un increment del nombre de clients i la reobertura d’establiments que, fins ara, s’havien mantingut inactius

Dos dels hotels d'Andorra la Vella.
Dos dels hotels d'Andorra la Vella.

L’ocupació hotelera va situar-se durant dissabte i diumenge en un 56,68%, xifra lleugerament per sota de la de l’anterior. En canvi, al llarg de la setmana, la mitjana va millorar fins a fregar el 40%, la segona dada més elevada des de la recuperació de la mobilitat amb els països veïns. Això en portes de l’inici, ara sí, de la campanya d’hivern amb el tret de sortida de l’Andorra Mountain Music.

Així s’ha explicat des de la Unió Hotelera. En concret, el cap de setmana l’ocupació va arribar al 56,68%. Es tracta d’una dada prop de cinc punts per sota de la de l’anterior, tot i que cal recordar que es va veure afavorida per la celebració de dues proves esportives amb capacitat d’atreure força gent, com la Maxiavalanche a Vallnord Pal Arinsal o l’Spartan Race a Encamp. Aquesta dada, per cert, s’aconsegueix amb 39 hotels totalment oberts, 43 sumant aquells que, per ara, només funcionen de divendres a diumenge.

En canvi, on hi va haver millora és en l’ocupació mitjana de la setmana. Va ser del 39,70%, quatre punts per sobre de l’anterior dada. Es tracta, de fet, de la segona millor xifra des de la recuperació de la mobilitat.

Per a la patronal hotelera, són resultats “similars als esperats”. Remarquen, però, que just ara s’entra “en una setmana important” marcada per l’inici de l’Andorra Mountain Music. “Arribem a finals de mes on preveiem que les ocupacions a poc a poc vagin sent superiors a les actuals i preveiem amb la fi dels ERTOs algunes obertures més d’establiments”, indiquen des de l’entitat.

Comentaris

Trending