Mas defensa que el comú d’Encamp no ha fet “cap mala actuació” a l’obra del gimnàs

Els cònsols defensen que tota adjudicació exigeix a les empreses el compliment de la llei i que si haguessin rebut cap queixa s’hauria traslladat a Treball, mentre que les minories lamenten la situació, tot i que entenen que no hi ha responsabilitat de la corporació

Estat actual de les obres al Complex Esportiu d'Encamp.
Estat actual de les obres al Complex Esportiu d'Encamp.

Els cònsols d’Encamp, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, han defensat que el comú no ha fet “cap mala actuació” amb l’obra al Complex Esportiu del poble, on via una empresa subcontractada per l’adjudicatària han treballat operaris peruans que, posteriorment, han denunciat abusos laborals per part de l’empresa del seu país amb qui tenen relació, Casyre. Tots dos han destacat que, si haguessin tingut constància d’alguna mala praxi s’hauria transmès immediatament a Inspecció de treball. Des de les minories s’ha lamentat també la situació.

Preguntada per la situació, Mas ha volgut deixar clar que “totes les obres comunals tenen, quan es fa el contracte, un respecte a les lleis”. Per això, ha defensat que, per part de la corporació, “no hi ha hagut cap mala actuació”. En aquest sentit, cal recordar que es va adjudicar l’obra de l’ampliació del complex esportiu a una constructora i aquesta és que va contractar per certes tasques EM-T, la societat que via l’acord amb Casyre s’encarrega de les instal·lacions. I és amb aquesta darrera empresa, peruana, la que s’acusa de no complir les condicions marcades al contracte dipositat davant el departament d’Immigració.

L'annex al Rosaleda és un dels llocs on van treballar els afectats.

Relacionat

Treballadors subcontractats que denuncien abusos laborals han prestat servei a dues obres públiques

El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, ha recordat que “el comú no té competències per intervenir” en un afer laboral. En tot cas, ha deixat clar que “si haguéssim rebut qualsevol denúncia o queixa, ho hauríem passat a Inspecció de Treball”.

La situació també s’ha valorat des de les dues minories. La representant d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal ha apuntat que “entenc que el comú no n’era conscient; si no, no s’hauria pogut actuar així”. També ha reclamat que “si això és cert, s’han de demanar responsabilitats a aquestes empreses”.

Per la seva banda, el socialdemòcrata David Rios ha apuntat que “no ens agrada gens” i ha posat el focus en un punt: “És el problema que tenim molts cops a Andorra. Es contracta una empresa i aquesta subcontracta i subcontracta”. Per això, ha indicat que “administració central i comuns han de posar atenció a aquests fets i que no tornin a passar”. També s’ha mostrat partidari que “si hi ha gent treballant a Andorra, si no hi ha alternativa, ha de ser gent d’aquí, residents o andorrans”.

Comentaris (2)

Trending