Els comuns es consideren suficientment implicats en la problemàtica de l’habitatge

Gran part de les parròquies responen al cap de Govern assegurant que es porten a terme múltiples i diferents accions per tal de garantir l’accés al lloguer

Una de les obres al país.
Una de les obres al país.

El cap de Govern, Xavier Espot, va reclamar aquest dilluns a una compareixença pública més implicació per part dels comuns pel que fa a la problemàtica de l’habitatge, sobretot amb el lloguer i els tributs en matèria de construcció. Gran part de les corporacions del país, concretament Andorra la Vella, Encamp, Sant Julià de Lòria i la Massana han considerat que es dediquen múltiples esforços a millorar en aquest àmbit. De fet, tots ells han remarcat les diferents accions que es porten a terme per tal de garantir l’accés als habitatges de lloguer.

Espot va gairebé exigir més acció i implicació per part dels comuns per fer front a una problemàtica que cada cop s’agreuja més i més. Des de les corporacions, però, consideren que s’està suficientment conscienciat de la situació i que, de fet, es porten a terme diverses mesures per tal de garantir i millorar l’accés a l’habitatge de lloguer. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat aquest matí que “estem molt implicats en el tema, però moltíssim, i continuarem estant si hi ha iniciatives”. I aquesta opinió s’ha estès també a Encamp, Sant Julià i la Massana.

Des de la capital, Marsol ha destacat la cessió que es va fer dels terrenys per poder construir l’edifici de lloguer assequible a Borda Nova. De fet, aquesta va ser una de les accions que va destacar Espot durant la seva compareixença i remarcant la col·laboració entre les dues entitats públiques. D’altra banda, Marsol també ha assenyalat que ben aviat es farà públic el plec de bases per a la construcció d’un habitatge de lloguer assequible a Ciutat de Valls. Es tracta d’un projecte que es va presentar a l’abril, i que estava en fase d’estudi per poder tirar-lo endavant. Inicialment havia d’incloure, a més una planta d’aparcament, que també és una de les demandes important a la zona. Les intencions per a aquest edifici és fer-ho mitjançant concessió i ja es tenien diversos promotors interessats.

L'obra nova es dedica pràcticament tota a la venda, no pas al lloguer.

Relacionat

Espot exigeix una major implicació dels comuns per resoldre “el greu problema” de l’habitatge

En aquest mateix sentit, des de la Massana la corporació ha assenyalat que la problemàtica de l’habitatge està a sobre de la taula fa un temps, “però en aquests moments és molt preocupant”. Pel que fa a les accions que es porten a terme, han remarcat la rebaixa durant un any fins al 0% dels pisos destinats a lloguer. A més, des d’Encamp, han remarcat que s’han aplicat mesures recentment en aquest àmbit. Concretament, la taxa de construcció al 90% i la cessió econòmica al 0% per nous habitatges de lloguer.

Una imatge d'arxiu de la zona on anirà l'edifici.

Relacionat

El comú d’Andorra la Vella promourà un edifici de pisos socials a Ciutat de Valls

Des de Sant Julià han assenyalat que la Taula Nacional de l’Habitatge té representació comunal, i que hi estan implicats en trobar una solució. Han remarcat, així, “que se’ls ha de deixar treballar”. La Massana i Andorra la Vella, en aquest sentit, han deixat les portes obertes. D’una banda, Marsol ha assegurat que “si hi ha alguna altra cosa que des del nostre costat puguem fer per beneficiar l’habitatge de lloguer sempre hi estem disposats”. Així mateix, de la Massana s’han pronunciat en aquesta mateixa línia, afirmant que “sempre hem estat predisposats a col·laborar per trobar solucions i millorar el benestar dels ciutadans”.

Comentaris (5)

Trending