El comú d’Andorra la Vella promourà un edifici de pisos socials a Ciutat de Valls

Les plantes baixes de l’immoble, en una parcel·la al carrer Mestre Xavier Plana, es destinaran a aparcament i Marsol, que preveu fer la construcció a partir d’un concurs i una concessió, espera tenir l’obra molt avançada a final de l’any que ve

Una imatge d'arxiu de la zona on anirà l'edifici.
Una imatge d'arxiu de la zona on anirà l'edifici. ARXIU

El comú d’Andorra la Vella promourà un edifici a Ciutat de Valls que conjugarà plantes d’aparcament i pisos per “poder-los a adjudicar a famílies que no poden assumir alguns dels preus de lloguer” que es cobren a la parròquia. La construcció de l’immoble es posarà a concurs i es farà en la modalitat de concessió. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, espera que a final de l’any que ve l’obra estigui ja molt avançada.

Marsol ha explicat que en la parcel·la que el comú rep en cessió, inicialment només s’hi volia fer un recinte per a aparcaments. Però la corporació s’ha adonat que realment hi ha una problemàtica a la parròquia per trobar habitatge de lloguer assequible i, per tant, “el comú d’Andorra la Vella ha de treballar” per resoldre aquestes dificultats i ho farà amb el projecte d’aparcament en plantes baixes de l’immoble i habitatges, fins a una quarantena, en les superiors.

La mandatària comunal d’Andorra la Vella ha avançat el projecte en una entrevista al programa d’Andorra Televisió ‘La Rèplica’, en què ha assegurat que la decisió de tirar endavant el projecte és molt recent però ja “hem començat a encarregar els estudis per treure a licitació aquest concurs”. S’ha de definir quantes plantes “deixem per a aparcament” i s’han de dissenyar els pisos perquè n’hi hagi de diferents mides i necessitats. Però en el que queda de mandat comunal, ha explicat Marsol, “m’agradaria (que el projecte) estigués més que encarrilat”.

De fet, segons la cònsol, a final de l’any que ve l’obra hauria d’estar ja molt avançada. L’immoble es construiria al final del carrer Mestre Xavier Plana, en una “zona assolellada al costat de les escoles” on ja era evident que eren necessàries plantes d’aparcament i que ara, a més a més, tindrà pisos de lloguer a preus assequibles, a preus moderats. Una mena de Jovial per per a ‘tots els públics’.

Les intencions d’aquest edifici és fer-ho mitjançant concessió. És a dir, aconseguir una empresa que es pugui fer càrrec dels pisos que hi seran allà, i que tindran un preu regulat. “Tenim informació que diferents promotors estan interessats i, per tant, pensem que hem d’aprofitar els terrenys propietat del comú”, ha explicat Marsol en la roda de premsa posterior al consell de comú celebrat aquest dijous. En aquest sentit, i havent-hi estudiant la problemàtica que existeix a la parròquia amb l’habitatge, “sentíem que havíem d’esforçar-nos encara més dintre de les nostres possibilitats, creiem que és el que toca i per això hem pres aquesta decisió”. El model escollit, que seria mitjançant col·laboració publicoprivada, “és per aconseguir que hi hagi pisos al mercat”. Marsol ha remarcat que “és un sistema que funciona molt bé a Espanya i a molts llocs, i creiem que és una bona oportunitat”.

D’altra banda, tot i que lligat amb l’habitatge, Marsol ha explicat que hi ha una nova proposta d’un hotel que canvia d’ús, i que es portarà endavant. En aquesta ocasió, estaria situat a l’avinguda Meritxell, “i aquest sí que farà la reforma”. Tot i això, no és l’únic que està a sobre de la taula del comú. Concretament, hi hauria fins a tres més, però dos d’ells estan en dubte. El tercer es destinaria a tenir pisos de compra.

PROJECTE CARROI

A ‘La Rèplica’, Marsol també ha parlat del projecte de telefèric a Carroi. Ha dit que en breu el comú ha de prendre una decisió final sobre què fer. Però ha donat a entendre que el projecte, aquest mandat, quedarà enterrat. Perquè no hi hauria temps a engiponar un nou concurs i perquè, ha vingut a dir la cònsol, el compromís electoral era promoure un giny fins al pic a cost zero per a la corporació. Aquesta premissa, vist el concurs fallit que preveia ja una segona fase fins a Pal, es dóna per fet que ara mateix no es podria complir. O sia, que poc o molt, el comú hauria d’invertir per acabar fent pujar fins a Carroi un giny.

Comentaris (8)

Trending