Malestar al Pas de la Casa perquè l’‘stop lab’ turístic només operi a Andorra la Vella

Veïns i comerciants de la localitat fronterera, que els darrers dies ha vist desaparèixer gairebé tota l’activitat que mantenia, consideren que el fet que les proves s’hagin de fer al centre del país els deixa fora de joc

Una imatge del Pas de la Casa, pràcticament buit durant les darreres setmanes.
Una imatge del Pas de la Casa, pràcticament buit durant les darreres setmanes.

El Pas de la Casa ha rebut amb fort enuig que les proves TMA dirigides als turistes es facin a l’‘stop lab’ d’Andorra la Vella. Hi ha fort malestar entre empresaris i comerciants, que han vist com els darrers dies, amb les noves restriccions imposades a França l’activitat econòmica que mig s’havia recuperat des del desembre ha caigut en picat. De fet, la immensa majoria dels establiments ha tancat, enviant els seus treballadors de vacances o situant-los en suspensió temporal de contracte.

Els empresaris de la localitat fronterera consideren que s’hauria d’instal·lar un laboratori mòbil per fer les proves de detecció del coronavirus al Pas de la Casa, perquè en cas contrari, o com està hores d’ara previst, el fet que les TMA s’hagin de fer a Andorra la Vella faran que els pocs o molts visitants que decideixin venir al Principat es desplacin fins al centre del país i ja passin de llarg, tant en l’anada com en la tornada, de la localitat encampadana.

Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu.

Relacionat

Govern farà proves TMA als turistes per un preu de 40 euros

Des de mitjan desembre, tot i no ser res comparable amb els hiverns pre-pandèmia, al Pas de la Casa s’havia recuperat un ritme interessant d’activitat comercial que aquests dies s’ha frenat de cop. De fet, el poble està buit. L’estació d’esquí està tancada i en aquest sentit els francesos que volen fer alguna activitat d’aneu s’han de desplaçar fins a Grau Roig o, encara més, cap al Tarter o Soldeu. Si ara per les proves diagnòstiques han de traslladar-se fins a Andorra la Vella, al Pas entenen que l’activitat es desplaçarà també cap al centre del país.

Per això que reclamen la ubicació d’un ‘stop lab’ al Pas de la Casa. Però el Govern no vol fer cap acció específica que pugui fer enfadar les autoritats franceses si aquestes entenen que s’està promovent una campanya per afavorir la mobilitat, que és justament el que des de França no es vol. Ben al contrari, aquest dijous, el primer ministre, Jean Castex, hauria d’anunciar noves mesures per mirar de frenar l’avenç del coronavirus.

Comentaris (4)

Trending