Govern farà proves TMA als turistes per un preu de 40 euros

L'activitat es desenvoluparà a l'Stop Lab de Prat de la Creu i els resultats seran lliurats als visitants través d'un correu electrònic

Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha informat aquesta tarda que Govern començarà a fer proves TMA als turistes a l’Stop Lab que hi ha ubicat al pàrquing de Prat de la Creu a partir del pròxim divendres. El preu serà de 40 euros i la mesura està dirigida, principalment, als visitants francesos. Les persones que es beneficiïn de la iniciativa rebran el resultat del test per correu electrònic al dia següent.  

Respecte a si aquesta iniciativa podria dificultar les proves que s’estan realitzant als residents del Principat, Benazet ha assegurat que “la capacitat per fer TMAs és molt elevada. Actualment s’estan realitzant unes 400 proves diàries, però hem arribat a fer unes 1800, per tant, hi ha un marge molt ampli”.  

El cap de Govern, Xavier Espot ha destacat que aquesta mesura s’adopta amb l’objectiu de “facilitar la comoditat als ciutadans francesos”, però assegura que incloure la iniciativa en l’oferta turística del país aniria en contra de la lleialtat amb el país veí i el bon veïnatge. “És per raons estrictament sanitàries”, ha afegit.  

En cas que el turista sigui positiu per coronavirus, se’l podrà tractar al centre hospitalari d’Andorra o a l’hotel en el qual estigui allotjat. No obstant això, si el pacient és asimptomàtic, podrà tornar al seu país de residència després que les autoritats andorranes comuniquin a les franceses la situació. 

 

Comentaris (2)

Trending