Els locals d’oci nocturn podran fer tests d’antígens a la porta per permetre no usar mascareta

Salut flexibilitza el protocol després que, els primers dies de reobertura, l’afluència als establiments hagi estat minsa per les dificultats per poder presentar la prova

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.
Imatge d'arxiu d'una discoteca del país. ARXIU

Salut ha decidit flexibilitzar el protocol per a la reobertura de l’oci nocturn. Així, i seguint les demandes dels locals, es permetrà també que es puguin fer autotests d’antígens abans d’entrar, sota responsabilitat de cada empresa. Així, aquests establiments podran permetre que a l’interior no calgui utilitzar mascareta. D’aquesta forma, es facilita l’operatiu als clients, als que només els servia una prova feta a un stop lab o a un lloc degudament autoritzat.

El protocol inicialment establert permetia dues opcions als negocis nocturns. La primera, demanar només el passaport Covid i, llavors, a l’interior caldria dur protecció facial tota l’estona, amb l’excepció de quan s’estigués consumint. Aquesta va ser l’elecció de la majoria dels locals de copes, com ara pubs o bars musicals.

Una discoteca, tot just preparada per a la reobertura.

Relacionat

L’oci nocturn obre amb un ús desigual de la mascareta a l’interior

L’altra opció era presentar un certificat Covid i el resultat negatiu d’un test d’antígens fet, com a màxim, dotze hores abans. En aquest cas, es podria estar a l’interior sense mascareta. Moltes discoteques van optar per aquest sistema. I la sorpresa desagradable va ser una afluència molt reduïda. El motiu? El fet que la prova hagués de fer-se prèviament a l’stop lab o a un establiment autoritzat. Això va acabar tirant enrere molts clients.

Des del sector es va demanar un canvi en el protocol vista aquesta situació. I Salut ha acceptat a mitges. No es torna al sistema previ al tancament del novembre, quan valia un autotest d’antígens fet a casa, però sí que hi ha una flexibilització. Els establiments podran oferir fer la prova abans d’entrar al local i algun responsable haurà de comprovar que el resultat sigui negatiu.

Imatge de la càmara d'una discoteca a les tres de la matinada, quan normalment hi hauria molts clients.

Relacionat

L’oci nocturn reclama canvis en el protocol dels tests d’antígens

D’aquesta forma, molts establiments podran fer servir un sistema que ja havien utilitzat la passada tardor. Alguns van comprar tests d’antígens perquè els seus clients se’ls poguessin fer abans d’accedir all local. Amb l’anterior normativa, moltes empreses van lamentar que tenien un estoc del qual poca cosa podrien fer.

El canvi en el pressupost serà vigent a partir d’aquest dimarts. Per tant, ja el pròxim cap de setmana serà d’aplicació. El sector confia que el canvi permeti millorar la minsa afluència que es va registrar els primers dies de reobertura.

Etiquetes

Comentaris

Trending