L’oci nocturn reclama canvis en el protocol dels tests d’antígens

Alerten que haver de presentar una prova negativa feta a un establiment autoritzat per evitar la mascareta resta clients i demanen que, com abans del tancament al novembre, siguin vàlids els autotests

Imatge de la càmara d'una discoteca a les tres de la matinada, quan normalment hi hauria molts clients.
Imatge de la càmara d'una discoteca a les tres de la matinada, quan normalment hi hauria molts clients.

La reobertura de l’oci nocturn, especialment a les discoteques, no ha tingut l’afluència esperada. El nombre de clients que s’ha tingut, especialment a les discoteques, ha estat reduït. Per sota del que hauria estat habitual. El sector ho atribueix al fet de dur mascareta i entenen que la possibilitat de presentar un test d’antígens per no fer-ho pot ser un dels frens. Per això, consideren que s’hauria de canviar algun aspecte en les mesures.

Els primers dies de reobertura, la tònica general ha estat que les discoteques si que han apostat per demanar aquesta prova prèvia. Entenen que en un local especialment concebut pel ball és millor poder estar sense protecció facial. En canvi, aquells locals més de copes, per dir-ho d’alguna forma, com ara pubs i bars musicals s’han conformat amb només el passaport Covid.

I en el primer dels casos el nombre de clients no ha estat pas l’esperat. Al contrari, ha quedat molt per sota. HI ha un detall que, segons les fonts del sector consultades, és clau: el fet que el test hagi de fer-se a un establiment autoritzat. “Influeix molt”, asseguren.

Una discoteca, tot just preparada per a la reobertura.

Relacionat

L’oci nocturn obre amb un ús desigual de la mascareta a l’interior

És un canvi en comparació amb com es feia abans del tancament del novembre. Llavors era vàlida una prova feta de forma autònoma. Fins i tot, molts locals les van comprar per oferir-les als usuaris abans d’entrar. Ara, alguns lamenten que tenen un estoc important que, per ara, no té sortida.

Per això, des dels establiments, els pròxims dies, es preveu demanar a Salut que es modifiqui el protocol. Hi ha qui aposta directament per permetre que a l’interior dels locals, si es presenta passaport Covid, es pugui estar sense mascareta. Alguns recorden que hi ha països com ara Irlanda o Anglaterra, on això ja es pot fer. I, fins i tot, alerten que alguns turistes es queixen i es podrien arribar a plantejar no tornar si no es canvia la normativa.

Una altra possibilitat, apunten els empresaris consultats, seria que es tornés al protocol del novembre. És a dir, que sigui vàlid un autotest d’antígens. Per un costat, això facilitaria els clients poder-se’l fer sense necessitat d’anar a cap farmàcia, laboratori o a la plaça de braus. Per l’altre, donaria sortida a les proves comprades per alguns establiments.

Al llarg dels pròxims dies, empresaris del sector tenen previst traslladar aquest neguit al Govern per intentar un canvi que consideren essencial. Recorden que, malgrat les ajudes adoptades des de l’executiu, han patit molt els darrers mesos. I, ara, necessiten un nombre “normal” de clients per poder refer-se, més quan les mesures de suport van ser suprimides ja divendres.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending