Les importacions de tabac creixen un 2,6% respecte abans de la pandèmia

El juliol del 2019 els ingressos per aquesta matèria se situaven en el 55,9, mentre que enguany han pujat fins als 57,4 milions d'euros

Cartrons de tabac en un establiment.
Cartrons de tabac en un establiment. ARXIU

Les importacions de tabac han representat 57,4 milions d'euros d'ingressos a la duana en els primers set mesos de l'any. Una dada que significa un 2,6% més respecte al mateix període d'abans de la pandèmia. El juliol, amb més de 10 milions, ha estat el mes que més importació d'aquesta matèria s'ha registrat aquest 2022. També han augmentat la resta d'indicadors la taxa per les importacions de begudes i les altres mercaderies.

De gener a juliol, les importacions de tabac han significat 57,4 milions d’euros d’ingressos a la duana el que representa un 2,6% respecte abans de la pandèmia, el 2019, quan aquesta dada es va quedar en 55,9. La dada mensual ha fluctuat en funció del més, però sempre s’ha quedat al voltant dels 7 milions o ha estat superior.

Una imatge el despatx central de la Duana.

Relacionat

Els ingressos de juliol a la duana superen els 19 milions millorant els d’abans de la pandèmia

Precisament, el juliol ha estat el mes amb el volum més gran d’importacions en aquesta matèria, en concret s’han recaptat 9,3 milions d’euros, el que suposa un increment del 16,29% respecte al mateix període del 2019, quan es va quedar en poc més de 8 milions. De fet, cada mes, la recaptació del tabac ha estat superior a excepció del mes de maig quan abans de la pandèmia es van recaptar més de 10 milions i, enguany, s’ha quedat en els 8,3.

El tabac, però, no ha estat l’únic increment d’ingressos de la pandèmia en aquests set primers mesos de l’any. De fet, la taxa per les importacions de begudes també han augmentat, en aquest cas, però, ha passat dels 5,2 milions el 2019 als 5,4 d’enguany. Per la seva part, les altres mercaderies han experimentat un increment del 16,88%.

Dos capítols on l'increment de les recaptacions és causada per l'increment del preu, la inflació, i la importació més gran de productes per donar resposta al mercat.

Per la seva part, els ingressos per combustibles minerals, tot i ser un 10,76% superior al 2019, passant dels 29,2 als 32,4, tenen una forta incidència el registre de l'increment dels preus a les benzineres que s'ha viscut durant tot aquest any.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending