Les importacions augmenten un 191,3% el juny gràcies a l'arribada del 'Mata Mua'

Sense l'obra de Gauguin la variació mensual seria negativa amb un -20,6% i les exportacions han totalitzat 10,8 milions d'euros

El 'Mata Mua' de Paul Gauguin.
El 'Mata Mua' de Paul Gauguin. Altaveu

Les importacions durant el mes de juny han sumat un valor de 295,43 milions d'euros, el que representa una variació percentual positiva del 191,3% respecte al juny de l'any anterior. Segons ha fet públic aquest dilluns el departament d'Estadística, el grup amb una variació positiva més destacada és diversos, amb un 2.786,2%, gràcies, en gran part, a l'arribada del quadre 'Mata Mua' que Carmen Cervera va portar a Andorra. Sense la pintura de Gauguin la variació de les importacions és del -20,6%.

 

Els grups amb una variació percentual negativa més destacada són energia amb un 55,9%, farmàcia i perfumeria amb un 45,7%, vestit i calçat amb un 40,6%, i begudes i tabac amb un 28,3%. Sense el capítol d'energia, la variació percentual és d'un 205,9%. Pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.406,4 milions d'euros, que suposen una variació percentual positiva de l'1,1% respecte de l'acumulat dels darrers dotze mesos del període anterior en què les importacions van ser de 1.391,1 milions d'euros.

Durant els primers sis mesos d'aquest any, el total d'importacions és de 679,04 milions d'euros, amb una variació percentual positiva del 4,4% respecte al mateix període de l'any anterior. Sense tenir en compte la partida diversos, vist l'augment inusual que ha patit aquest mes de juny a conseqüència de l'increment en el capítol d'objectes d'art, de col·lecció o d'antiguitat en els quals s'inclou el 'Mata Mua', la variació de les importacions és del 25,7% respecte del mateix període anterior.

Pel que fa a les exportacions durant el mes de juny han sumat 10,8 milions d'euros, amb una variació percentual positiva del 14,2% respecte al mateix període de l'any anterior. Les partides amb una variació percentual positiva i major variació absoluta són diversos (306%), begudes i tabac (1.745,1%) i vestit i calçat (34,5%). Tenen una variació percentual negativa destacada i una variació absoluta més significativa les partides de joieria (-96%) i transport (-29,4%).

En l'acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 102,76 milions d'euros, amb una variació negativa del 5% respecte de l'acumulat dels darrers dotze mesos de l'any anterior. La partida amb una variació positiva i major variació absoluta és la d'industrial, amb un 19,4%. Per contra, les partides amb una variació absoluta negativa més destacada són les de transport (25,1%), electrònica (5,1%) i joieria (10,9%).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending