Aturada la contractació de nous temporers extracomunitaris

Alta preocupació dels operadors turístics per la nul·la comunicació del Govern en relació al funcionament hivernal

Façana del departament d'Immigració.
Façana del departament d'Immigració. ARXIU

La situació econòmica és ja molt preocupant en molts sectors de l’activitat econòmica del país. Encara que la immensa majoria dels sectors estan a l’expectativa de què acaba passant amb la temporada hivernal, també és clar que els operadors turístics estan desconcertats davant la nul·la comunicació governamental sobre el funcionament dels protocols i altres paràmetres. El que sí que ara mateix sembla clar és que s’ha bloquejat la contractació de nous temporers extracomunitaris.

Donada la situació d’incertesa que es viu en el món de la neu, de l’esquí, i per tal d’evitar que es repeteixi una situació com la de la temporada passada o pitjor encara, el Govern hauria donat ordres per suspendre de manera provisional qualsevol tramitació de contractació de qualsevol treballador que no tingui una nacionalitat comunitària i hagi de venir des de fora de la UE. D’aquesta manera, qualsevol dels actors que intervenen en el procés de contractació ja no emet o no fa cap dels passos que s’hauria de completar per poder formalitzar les contractacions en qüestió.

Les peticions fetes fins ara segueixen el seu curs. Però sí que no s’accepten noves demandes d’extracomunitaris que hagin de traslladar-se al Principat des de fora de les fronteres comunitàries

Fonts governamentals han precisat que les peticions fetes fins ara segueixen el seu curs. Però sí que no s’accepten noves demandes d’extracomunitaris que hagin de traslladar-se al Principat des de fora de les fronteres comunitàries. Enguany és una exigència tenir garantir un vol d’anada i tornada des de la destinació que escaigui. I també Afers Exteriors ha d’emetre una carta de recomanació. Ara mateix no s’estan emetent aquestes cartes i, en conseqüència, el procés queda incomplert i el trànsit no és possible.

I com que tot plegat és una roda, una cadena, la incertesa va creixent de manera exponencial, amb moltes empreses que estan al límit de la seva viabilitat o havent ja consumits fins i tot els recursos propis o bona part d’ells. Les mesures de suspensió temporal de contractes ja no permeten ni sostenir aquests negocis.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending