Grífols defensa l’impacte econòmic i la seguretat del futur laboratori a Ordino

Els directius de la multinacional remarquen que la inversió en el centre pot arribar als 30 milions vist l’encariment de costos i que hi haurà 30 treballadors fixos, al mateix temps que afirmen que “no hi ha cap risc”

Un instant de l'acte amb Víctor i Albert Grífols.
Un instant de l'acte amb Víctor i Albert Grífols.

La farmacèutica Grífols ha destacat l’impacte que la seva instal·lació tindrà a Andorra, amb el projecte del centre d’investigació que s’ha de construir a Ordino. Els directius de la multinacional farmacèutica han recordat que la inversió en el laboratori es preveu que sigui de 25 milions d’euros, o fins i tot superior. També han recordat els llocs de treball que generaran i, sobretot, “el seu efecte multiplicador”. A la vegada han defensat que la instal·lació serà extremadament segura.

Els directius de l’empresa, Víctor i Albert Grífols, han participat en el 20è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). La ponència s’ha centrat a explicar què és la farmacèutica i els seus números internacionals, però també ha servit per donar detalls, pocs, del projecte que s’impulsarà a Ordino. I tots dos han volgut destacar que serà extremadament positiu per al Principat.

Així, han recordat que la construcció del centre suposarà uns 25 milions d’inversió per part de al multinacional. Això, almenys, d’inici. De fet, han fet broma recordant que molts d’aquests projectes acaben encarint-se. I en aquest cas, han admès que es podria incrementar fins als 30.

També han destacat que hi haurà “una trentena de treballadors fixos”. I a aquests se sumaran els científics que “aniran rotant”. I tots ells generaran també activitat econòmica al país. És el que s’ha definit com a “efecte multiplicador”. Els dirigents han assegurat que els seus càlculs estimen, a nivell mundial, que cada empleat seu acaba suposant 5,3 llocs de treball més al lloc on s’instal·len.

A la vegada, han volgut defensar que no hi haurà cap risc biològic. “No tingueu por. Tot està regulat”, han remarcat. De fet, han assegurat que “si alguna cosa som és excel·lència en seguretat” i, per tant, “tot el que es faci al laboratori serà positiu”. Novament, han recorregut a una certa broma quan han remarcat que “a Estats Units o Suïssa tenen les regulacions més estrictes del món i no ens han fet fora”.

Comentaris

Trending