Govern no preveu un Cap d’Any més llarg per a un oci nocturn que ajorna el recurs a la Justícia

El sector vol mantenir una darrera reunió amb l’executiu abans de decidir si presenten una acció davant la Batllia contra el tancament, mentre que les ajudes al lloguer passen d’un màxim de 2.000 a 3.000 euros mensuals

Eric Jover, durant la roda de premsa.
Eric Jover, durant la roda de premsa. T. S.

Obrir sí, però no més tard de les tres de la matinada. No hi haurà més hores de funcionament per l’oci nocturn per Cap d’Any, malgrat la reclamació del sector. Des de l’executiu s’entén que l’actual situació epidemiològica no ho fa possible. El que sí que s’ha volgut destacar és que s’ampliarà les ajudes que es donen per pagar el lloguer o les quotes hipotecàries: fins a un màxim de 3.000 euros al mes. Des del sector, s’ha optat per demanar una darrera reunió amb Govern abans de decidir si s’acudeix o no a la Justícia.

A l’edifici administratiu s’és plenament conscient que els empresaris responsables de discoteques, sales de ball o pubs es pugen per les parets. I encara més després de confirmar que hauran de continuar tancats. Ni tan sols l’anunci de poder obrir per Cap d’Anys els suposa un cònsol. Més aviat, al contrari. Les mesures adoptades des de Salut per poder-ho fer encara els han encrespat més.

Si volen obrir per Cap d’Any, els locals hauran de complir les mateixes regles que els restaurants; segons Govern, la situació epimiològica no permet allargar l’horari fins a les cinc del matí

I aquestes, malgrat les demandes fetes, es mantindran. Si es vol donar servei per celebrar l’arribada del 2022, el sector haurà de complir les mateixes restriccions que els restaurants o bars. I això, entre altres coses, suposa tancar a les tres de la matinada i no pas a les cinc, com s’havia reclamat. I acceptar també que no hi haurà ball i que els clients hauran de quedar-se asseguts en taules i sense barrejar-se entre ells. Unes condicions que, han advertit, fa que “no ens surti a compte” obrir aquella nit.

I unes condicions que Salut no preveu canviar. “No ampliarem els horaris d’obertura”, ha afirmat la secretària d’Estat, Helena Mas. Des del Govern s’ha remarcat que “la situació epidemiològica no ens ho permet”. A la vegada, s’entén que funcionar aquella nit sí que pot ser positiu per als locals. “Poden atendre un públic diferent del dels restaurants”, ha indicat.

Conscient de l’enuig del sector, des de l’executiu s’ha volgut donar una de freda i una de calenta. I aquesta ha estat l’ampliació del programa d’ajuts per afrontar el pagament de les quotes de lloguer o hipotecàries dels locals. A partir d’ara, per a aquells establiments que es dediquin únicament a l’oci nocturn, la subvenció podrà assolir el 100% del pagament. Això sí, amb un límit que puja dels 2.000 als 3.000 euros. “Entenem l’impacte que en ells té la crisi sanitària”, ha apuntat el portaveu, Eric Jover.

Empresaris del sector, però, han posat en relleu que aquesta ajuda és totalment insuficient. De fet, posen en relleu que en molts casos les quotes en qüestió superen, i de llarg, la quantitat oferta pel Govern. Hi ha establiment que paguen més de 6.000 euros mensuals per uns espais que, ara, han de romandre tancats.

Gent esperant a l'entrada d'una de les dos discoteques on es va fer la prova pilot.

Relacionat

L’oci nocturn esclata i es planteja portar el tancament davant la Justícia

Aquest mateix dimecres, de fet, empresaris del sector han mantingut una trobada per analitzar la situació. Sobre la taula hi havia la proposta de recórrer a la Justícia. Per ara, s’ha optat per esperar, almenys, fins a una darrera trobada amb l’executiu. En ella es preveu posar sobre la taula que les ajudes aportades fins ara són clarament insuficients i es deixarà clar que el sector està al límit.

Es reclamarà, de fet, que es trobi un protocol que permeti reobrir. O, si no pot ser, que hi hagi un programa de suport molt més ambiciós, fins i tot assumint un percentatge de la facturació que permeti mantenir vius els negocis. En cas contrari, i tot i que encara es considera una “última opció”, sí que, llavors sí, semblaria complicat aturar una acció judicial.

Comentaris (4)

Trending