El Govern amplia les ajudes a l’oci nocturn

Gallardo comunica al sector que es cobrirà el 100% dels lloguers o les quotes hipotecàries dels locals, amb un màxim de 2.000 euros mensuals, i s’activaran la prestació per poder cobrir subministraments com la llum o les tecomunicacions

Uns intat de la reunió entre Gallardo i els representants de l'oci nocturn.
Uns intat de la reunió entre Gallardo i els representants de l'oci nocturn. SFGA/ C.ESTEVE

El Govern preveu incrementar els ajuts als establiments d’oci nocturn, que han hagut de tornar a tancar com a part de les mesures per intentar frenar un coronavirus desbocat en aquesta sisena onada. Així, es preveu que la subvenció per pagar el lloguer o la quota hipotecària del local augmenti fins al 100%, sempre que l’activitat de l’empresa sigui únicament aquesta. A banda, també es volen activar les prestacions per fer front al pagament de subministrament com la llum o les telecomunicacions.

Les noves mesures de suport s’han explicat a representants del sector en una reunió liderada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i en la qual també ha estat present el secretari d’Estat, Eric Bartolomé. L’objectiu era recollir els neguits davant un nou tancament que, per ara, no té data de finalització i que colpeja uns negocis ja molt tocats després de mesos sense poder obrir. A la vegada, se’ls ha avançat la voluntat de fer un pas més enllà en les mesures de suport adoptades.

Prèviament, Gallardo ha volgut desgranar els motius pels quals Govern ha decidit les noves mesures de tancament. En tot cas, ha volgut insistir, seran “temporals” fins que millori l’actual situació epidemiològica, amb els contagis desbocats. Després, els ha anunciat l’ampliació de l’abast del programa d’ajudes al lloguer a les quotes hipotecàries.

Interior de la discoteca Kapital

Relacionat

L’oci nocturn esclata enfront del tancament dels locals

Així, per aquells establiments que únicament funcionin com a oci nocturn, l’executiu està disposat a cobrir la totalitat del pagament. Això sí, mantenint el màxim de 2.000 euros mensuals ja vigent. Paral·lelament, per aquells locals que facin altres activitats. El percentatge es manté en el 50%.

Al mateix temps, també s’està treballant per activar novament un altre programa de suport: les ajudes als subministraments dels establiments. Així, es preveu que es pugui cobrir, per exemple, la despesa en electricitat. Això se sumarà, ha volgut recordar Gallardo, a la possibilitat de tornar a posar els treballadors o bé en suspensió temporal de contracte o bé en reducció de jornada.

Durant la trobada, els representants del sector de l’oci nocturn també han volgut dir la seva. En aquest sentit, haurien defensat que poden minimitzar els riscos de contagi si se’ls deixa obrir. Així, han traslladat a Gallardo i Barlotomé les mesures que volen aplicar als seus locals un cop es permeti el retorn al funcionament per tal de garantir que es tracta de llocs segurs i minimitzar així el risc de transmissió del virus.

Etiquetes

Comentaris

Trending