L’oci nocturn esclata enfront del tancament dels locals

La mesura ha estat anunciada per Govern i per als empresaris ha sigut una total sorpresa, ja que no s’ha constatat que hi hagi cap mena de brot o de focus específic durant les setmanes en què ha estat obert

Interior de la discoteca Kapital
Interior de la discoteca Kapital Instagram

Una de les mesures extraordinàries que ha aplicat Govern enfront l’avenç descontrolat de la pandèmia de la Covid-19 ha estat el tancament, de nou, dels locals d’oci nocturn. Els empresaris del sector han acollit la notícia amb estupefacció i, sobretot, amb indignació. Tots ells, i així ho ha confirmat el cap de Govern, al·leguen que no s’ha demostrat que hi hagi cap focus ni brots específics durant les setmanes que s’ha mantingut obert.

“No m’ho esperava, aquesta onada de virus no ve derivada del nostre sector i els culpables sempre som l’oci nocturn sense motius”, ha al·legat el propietari de la discoteca Kapital, Carlos Nascimiento. Aquesta ha sigut la mateixa reacció que s’ha tingut per part de l’Eivissa Experience, on el seu director de màrqueting, Marc Montalvo, explica que “esperàvem un enduriment de les mesures, però no pas un tancament total”. La justificació que ha ofert Esport per a aquesta decisió ha estat que “amb la situació actual i el sacrifici que s’està demanant a la població, per una qüestió de coherència es fa difícil justificar mantenir l’obertura”.

Tot i això, han apuntat, tant empresaris com el mateix Govern, que l’oci nocturn no ha sigut focus concret de contagis. Això sí, Espot ha afirmat que es tracta d’una activitat que és complicada de seguir i de respectar certes mesures. “No es pot mantenir el distanciament social, sobretot a certes hores de la nit, i els controls són difícils d’aplicar tant per autoritats com pels mateixos responsables dels establiments”. Per aquest motiu, s’ha decidit procedir al tancament, que en un inici s’entén que serà de 15 dies inicialment, igual que la resta de mesures.

“No es pot mantenir el distanciament social, sobretot a certes hores de la nit, i els controls són difícils d’aplicar tant per autoritats com pels mateixos responsables dels establiments”

Durant aquest temps, el sector podrà tornar a acollir-se als ERTO’s i a les ajudes per poder pagar el lloguer. Espot ha explicat que, igual que abans de l’obertura, podran posar el personal en suspensió temporal del contracte de treball o fer una reducció de jornada, “si tenen la necessitat de mantenir alguns treballadors”. Pel que fa a l’ajut, tot i que el cap de Govern ha indicat que era del 100%, Nascimiento ha apuntat que “no és cert, era del 75%”.

Tant Montalvo com Nascimiento apunten que la mesura és completament injusta. “Per nosaltres recuperar la pèrdua econòmica és molt complicat, a partir d’ara ja no facturarem res”, explica Montalvo. Per la seva banda, el propietari de Kapital afirma que, amb aquesta mesura, el que s’aconseguirà és que “tornin els botellots i nosaltres continuarem patint”. Des del sector el que s’esperava era un enduriment de les mesures, com la reducció de l’aforament al 60% o un major control d’accés, però no pas un tancament total. Els dos locals tenen clar que s’hauran d’acollir als ajuts proporcionats per poder superar el temps en què no puguin fer la seva activitat amb normalitat. “Ens adaptarem a la situació, no ens queda més remei”, afirma Montalvo.

Al contrari, i continuant al sector de la restauració, bars i restaurants no veuran modificats els seus horaris. Això sí, les mesures han donat una passa enrere i tornen els aforaments limitats, les separacions i es manté l’accés amb certificat COVID, ja establert fa uns dies des del Govern. Concretament, s’ha establert que les taules hauran de ser d’un màxim de sis comensals a l’interior i de deu a l’exterior, amb excepció dels nuclis de convivència que siguin superiors. La separació torna a ser d’un metre i mig entre taules.

Pel que fa a les celebracions més multitudinàries, el Govern ha establert que hi podrà haver un màxim de 30 comensals en interiors i de 50 a l’exterior. En aquest sentit, jugarà un paper important la distribució de les taules, que haurà de ser, igual que als bars i restaurants, de sis o deu persones segons on estiguin col·locades. Com a mesura extraordinària, es requerirà un test d’antígens obligatori per tots els participants.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending