FEDA tanca una operació de crèdit per garantir un finançament de 20 milions d’euros

La parapública tindrà els diners per afrontar possibles nous increments del preu de l’electricitat que compra a l’exterior i, també, per tirar endavant inversions destinades a la producció interna

Un rètol de FEDA a la seva seu de la plaça Lídia Armengol.
Un rètol de FEDA a la seva seu de la plaça Lídia Armengol. Toni Solanelles

FEDA vol fer compatible l’esforç que està fent per evitar que tot l’increment del preu de la llum es traslladi al consumidor final amb la necessitat de mantenir les inversions, sobretot en noves instal·lacions de generació d’energia que disminueixin la dependència de l’exterior. En aquest marc hi ha l’operació de finançament i endeutament que ha tancat la companyia. Entorn uns 20 milions d’euros, segons ha explicat el seu director, Albert Moles. Tot enllestit ja amb l’objectiu d’esquivar l’increment dels tipus d’interès previst per al futur pròxim.

Així, s’ha acordat l’operació per tenir accés a una línia de crèdit. Aquesta els ha de permetre fer front a la incertesa que genera l’actual preu de l’electricitat que es compra. Ara mateix, de cara al 2022, la previsió és que l’exercici es tanqui amb pèrdues importants, d’uns deu milions d’euros. La xifra final, però, dependrà de com evolucioni el mercat i això és el que genera molts dubtes.

Per això, per un costat es considera que cal aquesta línia de crèdit “per fer front a aquesta volatilitat”. És a dir, estar preparats per “possibles increments de preu més elevats dels que ja tenim”. Tot i això, l’operació també té un segon objectiu.

Aquest és poder garantir el “finançament d’inversions”. En aquest cas, amb un préstec a llarg termini. I és que, malgrat les dificultats econòmiques, la companyia -i Govern- té clar que cal continuar apostant per crear noves instal·lacions de generació interna d’energia. Més producció al país, recorda Moles, significa menys dependència de la que ve de l’exterior i, per tant, ara subjecta a fluctuacions a l’alça del preu.

En total, les dues bandes de l’operació tancada ara suposen entorn uns 20 milions d’euros. A més, s’ha volgut avançar la culminació de la negociació tot preveient que els tipus d’interès de cara al futur aniran a l’alça. Per tant, haver signat ja ha de permetre un estalvi en despeses financeres.

Comentaris (1)

Trending