Govern al·lega que la manca de denúncies dificulta actuar contra els abusos a les subcontractacions

Xavier Espot ha justificat que “no es pot extreure que la majoria de treballadors de la construcció estiguin explotats” i que els casos que s’han detectat són “minoritaris”

El cap de Govern aquesta tarda a Encamp.
El cap de Govern aquesta tarda a Encamp.

El cap de Govern, Xavier Espot, no s’ha mostrat preocupat aquesta tarda, moments abans de la representació del Ball de l’Óssa a Encamp, per les possibles denúncies de treballadors peruans per les seves condicions al país. De fet, ho ha remarcat com un aspecte positiu, justificant que les principals dificultats que s’han trobat a l’hora d’actuar en aquests casos han estat, precisament, per la manca de queixes. A més, també ha remarcat que en cap cas “no es pot extreure que la majoria de treballadors de la construcció estiguin explotats”.

Espot ha assegurat que, de fet, la possibilitat que hi hagi, finalment, denúncies dels mateixos treballadors que pateixen abusos és positiu, tot i que caldrà veure si aquestes es fan al país o a l’estranger. El cap de Govern ha justificat que, justament, fins ara havien tingut complicacions a l’hora de posar fre a la situació perquè no tenien constància oficial d’aquestes queixes.

“Si hem tingut dificultats a l’hora d’actuar ha estat, justament, perquè no hi havia aquesta actitud a l’hora de denunciar-ho”, ha afirmat el màxim representant de l’executiu, que ha volgut deixar clara la voluntat d’evitar aquestes situacions. “Que ningú tingui cap dubte que farem tot el que sigui necessari per evitar que hi hagi cap treballador sota explotació laboral”, ha assegurat.

Espot, però, també ha trencar una llança en favor del sector de la construcció. Així, ha negat que els abusos siguin una situació que afecti moltes persones. “No podem dir que la majoria de treballadors estiguin sota abusos”, ha indicat. Per això, defensa que “la millor forma d’encarar aquest problema és tenir clar que sí, que hi ha una sèrie de casos minoritaris, però no per això deixen de ser greus”.

En tot moment Espot ha defensat la forma de procedir del Govern amb aquests casos que s’han arribat a detectar. “Hem actuat amb contundència i amb fermesa quan era necessari”, ha explicat, tot avançant que “hem fet moltes inspeccions i si ha calgut, doncs hem canviat normatives i ho continuarem fent sempre que sigui necessari”.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending