Enquesta a través de la Cambra de Comerç per dimensionar la futura zona franca

Les qüestions estan encarades a saber si les empreses del país estarien disposades a traslladar la seva operativa d’exportació i importació a l’espai comercial que el ministeri d’Economia pretén impulsar

Façana de la seu de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis.
Façana de la seu de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis. Toni Solanelles

La Cambra de Comerç ha endegat una enquesta entre els seus associats per col·laborar amb el ministeri d’Economia en el dimensionament de la zona franca comercial que dit departament governamental voldria impulsar. Certament, sembla una acció per dir que alguna cosa s’ha fet, perquè a la recta final de la legislatura difícilment s’arribarà a temps de promoure res del tot. Però, en tot cas, l’intent de façana hi serà.

En l’enquesta distribuïda als associats, la Cambra explica que la creació de la zona franca a Andorra té com a objectiu millorar la competitivitat del comerç andorrà, tot fomentant l’emprenedoria i la innovació i atraure noves activitats econòmiques d’alt valor afegit, encara que d’entrada es vol comptar amb el potencial del teixit econòmic ja existent al Principat.

Es fan quatre preguntes, les tres últimes a respondre amb un sí o un no. La primera és demanar el sector d’activitat de l’empresa en referència a la qual respon l’enquestat. I a partir d’aquí se sol·licita si s’utilitza un dipòsit duaner per a l’operativa habitual de l’empresa. Una altra consulta és si en cas d’existir una zona franca comercial al país, l’empresa en qüestió es plantejaria traslladar les operacions que actualment es fan en el dipòsit duaner a la zona franca. I, finalment, si l’empresari en qüestió, encara que no usés dipòsit duaner, si traslladaria les operacions d’import-export a la zona franca si aquesta finalment s’acabés creant.

Etiquetes

Comentaris

Trending