Enginyers del país es desmarquen del col·legi professional i en lamenten les maneres de fer

Malestar perquè es vulgui influir en la decisió del Tribunal Superior en relació a un plet que té l’ens col·legial amb un professional espanyol establert al Principat alhora que es remarca que “per un cas no es pot al·legar que no hi ha reciprocitat”

Hi ha evalotament burocràtic en el sector de l'enginyeria.
Hi ha evalotament burocràtic en el sector de l'enginyeria.

El xoc evidenciat els darrers dies entre els enginyers, entès com aquells que controlen el col·legi professional, i l’administració, que defensa que hi ha reciprocitat amb Espanya i, per tant, la posició que manté l’ens col·legial exemplificada en una demanda que hi ha ja en espera de resolució de segona instància i altres recursos similars en espera estaria fora de lloc, no agrada gens alguns dels professionals del sector. Un grup d’enginyers del país s’han desmarcat de la junta col·legial i de les seves maneres de fer.

El fons de la qüestió, o el motiu del malestar d’aquest sector de professionals, és que entenen que la junta pretén influir en la decisió que més aviat que tard ha d’adoptar la sala administrativa del Tribunal Superior en relació al cas d’un enginyer espanyol establert al Principat la col·legiació i autorització professional del qual el col·legi qüestiona. En primera instància, la Batllia ja va resoldre que l’ens professional no tenia raó. Però l’organisme professional va recórrer a la segona instància judicial i ara la tramitació de la causa està molt avançada.

El logotip del Col·legi d'Enginyers.

Relacionat

Xoc entre els enginyers i l’administració

Tant avançat està el procediment judicial que ja no es poden introduir nous elements en la causa. D’aquí que els professionals que s’han desmarcat per complert de la junta del col·legi considerin que, com s’havia fet fins ara, més valia mantenir silenci i deixar als organismes jurisdiccionals que fessin la seva feina i que resolguessin en conseqüència i atenent-se a aquelles normes i regles que regulen la professió i que les regulen, també, en relació amb altres països.

El Col·legi d’Enginyers d’Andorra va recórrer contra l’autorització de l’exercici professional d’un enginyer espanyol que s’ha establert al Principat al·legant que no hi ha reciprocitat. Que un enginyer andorrà no pot treballar a Espanya. Recentment, un departament dependent del ministeri d’Indústria espanyol ha denegat l’homologació a efectes laborals de la titulació francesa d’un enginyer andorrà atenent a què aquest professional no gaudeix de la nacionalitat relativa ni a cap país de la UE ni a cap país de l’Espai Econòmic Europeu.

Seu del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a Madrid.

Relacionat

Espanya no reconeix la titulació d’enginyers andorrans a efectes laborals

“Curiosament, sempre és al mateix enginyer al que se li deneguen certes homologacions mentre que altres enginyers andorrans han treballat o treballen sense problemes a Espanya si tenen la titulació realment requerida. I en el cas que aquest professional se li estigués denegant injustament l’exercici professional, un sol cas tampoc no podria servir per al·legar que no hi ha reciprocitat”, han assegurat les fonts consultades.

Comentaris (7)

Trending