Economia tira d’arxiu per reparar l’oblit de Gallardo de 738 inversions estrangeres el 2021

En la compareixença d’ahir davant la comissió d’economia on exposava la nova llei en aquesta matèria no va saber indicar que de les 1.308 societats autoritzades, el 56% eren de capital forà

Gallardo i Bartolomé en la compareixença de dimecres a la comissió legislativa d'Economia.
Gallardo i Bartolomé en la compareixença de dimecres a la comissió legislativa d'Economia.

De no saber les dades del 2021 referent a la inversió estrangera a donar les del 2019. El ministeri d’Economia, després que ahir el ministre titular no sabés donar la dada a la comissió corresponent, ha anunciat que l’any passat es van autoritzar 738, un 128% més que el 2020, i que signifiquen també el 56% del total de les 1.308 autoritzacions que es van donar per crear societats mercantils l’any passat.

La nova llei d’inversió estrangera que vol impulsar el Govern va arribar ahir al consell general, concretament a la comissió d’economia. Tots els assistents -inclosos mitjans de comunicació-, però, van sortir de la sessió sense conèixer el nombre exacte d’inversions estrangeres que es van autoritzar el 2021; fins i tot, per error, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, les va identificar, en un inici, totes com a foranes. 24 hores més tard, aquest ‘oblit’ o ‘manca d’informació’ ha quedat resolt quan des de l’executiu s’ha anunciat, de forma sorprenent, que van ser un total de 738.

Èric Bartolomé i Jordi Gallardo conversant abans de la compareixença davant la comissió d'economia.

Relacionat

El 60% d’inversió estrangera es beneficiarà de la liberalització del procés que preveu la nova llei

Una dada, com puntualitzen des del ministeri d’economia, significa un increment del 128% respecte al 2020, quan la xifra va ser de 324 societats i deu punts més -138%- si es mira el 2019 amb 310. A més, també puntualitzen que, si es mira el global de societats autoritzades, les 738 representen el 56% del total del 2021 (1.308), sis punts més que l’any anterior quan la meitat de les 641 societats van ser de capital forà.

Etiquetes

Comentaris

Trending