Davallada en les vendes de les botigues de joguines de cara al Nadal

Hi ha establiments que han arribat a registrar una disminució en les compres de fins al 70% respecte a l’any passat

Imatge d'arxiu de diverses joguines
Imatge d'arxiu de diverses joguines

Les botigues de joguines també estan patint els efectes de la pandèmia de la Covid-19. A hores d’ara, el volum de vendes respecte a l’any passat ha registrat una important davallada respecte a altres anys, especialment en el cas dels petits comerços. A més, el tancament de fronteres dels països veïns ha agreujat la situació fins al punt que, en alguns casos, els establiments no seran capaços de cobrir les despeses del negoci.

Així ho ha explicat a l’Altaveu el propietari de la botiga Tic-Toc d’Andorra la Vella, Joan Saurí. Després d’un estiu relativament bo, el seu negoci ha registrat unes pèrdues del 70% respecte a l’any passat els últims mesos. “El pont de la puríssima és una data molt important per nosaltres. De fet, normalment, a mitjans de novembre es comença a notar que les famílies planifiquen el seu Nadal, però enguany només estem fent vendes puntuals”, ha argumentat.

La situació al sector és d’incertesa i de cert temor que les vendes no millorin de cara a les últimes setmanes de desembre 

En la mateixa línia s’ha manifestat la gerent de la botiga Imaginarium, Tania Garcia, encara que la seva situació no és tan dramàtica. “Sense turisme al país, gairebé la meitat de les vendes s’han perdut. Nosaltres treballem amb joguines “més clàssiques”, procedents de l’estranger, i això pot suposar una dificultat afegida. No hem hagut de fer cap ERTO, no ens podem queixar, però si és veritat que els guanys no són els mateixos”, ha destacat.

Tot el contrari ocorre a Tot Lego -a nivell de tipus de joguines-. Els seus productes giren al voltant de personatges ficticis del món del cinema o dels videojocs en moltes ocasions. En aquest sentit, els articles més venuts estan relacionats amb el Minecraft, Jurassic World o Harry Potter, però tot i això han declarat que, les mateixes estanteries que estaven buides l’any passat, ara, resten plenes. Amb tot, almenys, tenen l’avantatge d’arribar a un públic més ampli. De fet, hi ha un client habitual que té 92 anys.

En la mateixa línia també s’han manifestat des del basar Valira o la secció de joguines del centre comercial Super U. Tots coincideixen en la necessitat que el turisme, sobretot el de proximitat, faci les seves compres nadalenques al Principat. La situació és d’incertesa i de cert temor que les vendes no millorin de cara a les últimes setmanes de desembre. Com ja és habitual, caldrà esperar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending