Crida de les agències de viatge per mantenir els ERTO més enllà del desembre

El conseller general del PS Quim Miró trasllada a Gallardo les inquietuds del sector, que també demana que es prioritzi empreses del país a l’hora de contractar desplaçaments de l’administració

El conseller general Quim Miró ha traslladat a Gallardo les inquietuds del sector.
El conseller general Quim Miró ha traslladat a Gallardo les inquietuds del sector. Liberals d'Andorra

Les agències de viatges consideren necessari entrar dins dels sectors que, a partir del gener, pugui mantenir la possibilitat d’acollir-se a suspensions de contracte o reduccions de jornada -les dues fórmules que adapten a Andorra la figura dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO)-. També reclamen a Govern que intent contractar els viatges dels seus membres via els comerços del país i que insti a fer-ho també a entitats que rebin subvencions públiques, com ara federacions esportives. Des del sector es recorda que són unes 150 els treballadors que hi depenen.

La demanda li ha arribat al ministre d’Economia, Jordi Gallardo, de forma indirecta. En concret, li ha transmès el conseller general del Partit Socialdemòcrata, Quim Miró, durant la compareixença davant la comissió legislativa respectiva del Consell General. El parlamentari s’ha fet “portaveu” del sector, amb representants del qual es va reunir ara fa uns dies. Durant la trobada, li van transmetre la inquietud pel dur moment econòmic que travessen les agències de viatges arran d’una crisi del coronavirus que ha deixat KO el turisme.

Les empreses també demanen que Govern intercedeixi perquè els viatges d'entitats amb subvenció també es contractin amb comerços del Principat

En concret, i segons ha apuntat Miró, se li van presentar tres preocupacions. Per un costat, la continuïtat dels ERTO. Les agències consideren clau que, almenys elles, es puguin acollir a la mesura un cop hagi finalitzat el termini inicialment previst, 31 de desembre. Recorden que tenen al voltant de 150 treballadors els llocs de feina dels quals perillen.

Un altre punt que consideren important és que l’administració pública no recorri a operadors estrangers a l’hora de contractar els viatges que fan els seus representants. En aquest punt, Gallardo ha apuntat que “normalment ja les utilitzem” i ha posat d’exemple la proposta que se’ls va traslladar de cara als desplaçaments en el marc de la Cimera Iberoamericana.

A banda, també es demana que aquesta proposta -el de contractar viatges amb les empreses del país- s’estengui a altres entitats de dret públic així com també a aquelles que reben subvencions. Un exemple serien les federacions esportives. Gallardo ha admès que també seria una iniciativa positiva.

Comentaris

Trending