L’estudi, fet públic pel portal, es basa en les cerques realitzades pels seus usuaris al llarg de tot l’any. Així, s’indica que el nombre de consultes fetes d’immobles en venda al país va créixer un 99,1%. És a dir, gairebé es va duplicar. Són dades que, remarquen els autors del treball, estan molt per sobre de les registrades tant a les províncies més pròximes (Lleida i Girona) com al gran mercat immobiliari més proper, el de Barcelona.
A més de les cerques, Andorra també lideraria el rànquing dels contactes fets per potencials compradors amb els anunciants. Aquestes interaccions haurien crescut un 76% durant el 2020 en comparació a les registrades el 2019. Pràcticament el doble de l’evolució registrada a Barcelona o de la mitjana del conjunt d’Espanya (39%).
A banda, i segons les dades del mateix portal, l’estoc d’habitatge en venda, en canvi, hauria caigut. En aquest cas, un 15,4%.
Tot i això, els experts consultats posen en relleu que els motius no cal buscar-los pas en la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Almenys, asseguren, no seria pas la causa principal. Es considera que té més potencial el fet de ser un país “fiscalment atractiu” tenint en compte les pujades impositives previstes als pressupostos espanyols pel 2021. Asseguren que això provoca que “grans patrimonis i alts directius estiguin pensant a canviar el seu lloc de residència i el Principat és una de les alternatives”.
Comentaris