El coronavirus triplica un atur que bat el seu rècord històric

A l’abril hi havia 1.251 persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina, dada que no s’havia assolit ni tan sols durant la crisi iniciada el 2008

El Servei d'Ocupació ha batut el record negatius de persones inscrites en recerca de feina.
El Servei d'Ocupació ha batut el record negatius de persones inscrites en recerca de feina. ARXIU

La crisi del coronavirus ha triplicat el nombre d’aturats. Així ho reflecteixen les dades dels inscrits al Servei d’Ocupació a finals d’abril. Hi havia 1.251 persones, el que suposa tres vegades més de les apuntades un any abans i, també, a finals de febrer. Ni tan sols en els pitjors moments de la crisi econòmica iniciada l’any 2008 s’havia assolit una xifra tan elevada.

La Covid-19 també ha fet estralls en l’àmbit laboral. Les xifres de persones que han perdut la feina s’han disparat des de l’esclat de la pandèmia al març. I les dades del Servei d’Ocupació són evidents. A 30 d’abril, hi havia 1.251 inscrits, dada que suposa la més alta des que el departament d’Estadística fa el registre..

La xifra suposa gairebé tres vegades més que la indicada al mateix mes del 2019, que era de 454. També queda clar que la destrucció de llocs de feina causada pel coronavirus ha estat fortíssima. Al febrer només hi havia 442 inscrits, que ja a finals de març eren 644. A l’abril, s’ha disparat encara més.

Des del Govern, s’assegura que dels nous apuntats, 444 ho són perquè ha finalitzat el seu contracte laboral, majoritàriament de temporada. 305 més, però, han estat víctimes d’un acomiadament i 19 han vist com l’empresa en la qual treballaven, ha tancat. Per a l’executiu una de les grans diferències és que, en anys anteriors, molta gent no s’inscrivia al Servei perquè entenia que no trigaria a trobar una nova feina. Ara, en canvi, aquest cop sí que ho han fet”, segona ha indicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

A més, han volgut recordar que està apuntat al Servei és un dels requisits per accedir a una prestació per atur involuntari que ha flexibilitzat els seus requisits per arribar a més beneficiaris donada les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. Al mateix temps, el portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha volgut llençar un missatge optimista: “Esperem que, a mesura que les activitats econòmiques es vagin reprenent, que el turisme pugui venir, aquesta xifra s’anirà esponjant”.

En aquest sentit, des del gabinet tripartit s’admet que comença a urgir avançar en la represa econòmica, que implicarà uns 3.000 assalariats la setmana vinent. Això sí, Gallardo ha assegurat que “el criteri sanitari continuarà marcant la reobertura”. Tot i deixar clar que es farà “amb garanties”, sí que ha apuntat que “la fase final” arribarà a inicis de juny, sigui de cop o en dos torns.

 

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending