La CEA dóna suport a l’adhesió d’Andorra a l’FMI

La patronal valora com a avantatges el fet de poder rebre assistència tècnica en la lluita contra el blanqueig, assessorament especialitzat de primer nivell, homologació internacional i accés al finançament en cas de necessitat

Un moment de la trobada de representants de la CEA amb el ministre de Finances, Eric Jover.
Un moment de la trobada de representants de la CEA amb el ministre de Finances, Eric Jover. CEA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) dóna suport a l’adhesió del Principat al Fons Monetari Internacional. Entre altres coses, la patronal valorara com a avantatges alhora de fer costat a les pretensions de Govern elements com l’assistència tècnica en la lluita contra el blanqueig, assessorament especialitzat de primer nivell, homologació internacional i accés al finançament en cas de necessitat. Diversos representants de la CEA, amb el seu president, Gerard Cadena, al capdavant, es van reunir aquest dijous amb el ministre de Finances, Eric Jover, que va exposar el projecte governamental.

Segons la CEA, el context econòmic actual, tot i que fa preveure un rebrot econòmic de cara al 2021, deixa un escenari que augura un increment en el dèficit de les arques de l’Estat de prop de 200 milions d’euros. La patronal constata que “el Govern està implementant diverses opcions per donar seguretat a les arques públiques, més enllà de l’emissió de deute o de l’ampliació de crèdit amb les entitats bancàries del país”. Així ho va explicar Jover durant la reunió informativa que va mantenir ahir a la seu de la CEA, per tal de donar a conèixer els detalls del projecte.

La CEA ja fa temps que demana que el país s’adhereixi a l’FMI, ja que això milloraria el ràting de país, i de retruc, reduiria les despeses financeres, el que es traduiria en més disponibilitat pressupostària per destinar a la inversió pública. Es preveu que –si el Consell General així ho decideix– el 17 d’octubre Andorra sigui membre de ple dret, un cop s’aprovi la llei d'acompanyament del conveni amb l'FMI i els estatuts de l’entitat. Actualment, 189 països són membres de l’organisme internacional, entre els quals San Marino, Luxemburg o Suïssa. Aquest organisme financer internacional treballa en la cooperació monetària, en l'estabilitat financera internacional i exerceix la vigilància econòmica internacional.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending