Casal confia que l’ampliació de la quota d’estiu permeti als hotels obrir tots els serveis

El Govern ha aprovat el reglament d’ampliació amb 500 noves autoritzacions, xifra que si el sector ho demana encara podria incrementar-se

El ministre portaveu, Guillem Casal
El ministre portaveu, Guillem Casal SFGA/JAViladot

El Govern ha aprovat el reglament d’ampliació de la quota especial d’estiu amb 500 permisos de residència i treball temporal, tenint en compte que les 600 autoritzacions inicialment previstes s’estan a punt d’esgotar. El ministre portaveu, Guillem Casal, confia que amb aquest contingent permeti l’hoteleria obrir els serveis que romanen tancats per manca de personal.

La Unió Hotelera assenyalava aquesta setmana que alguns establiments hotelers no havien pogut obrir tots els serveis, sobretot restauració, per la manca de personal, tenint  en compte que els temporers que només han treballat a l’hivern no s’han pogut quedar com sí que van poder fer l’any passat en la posada en marxa d’una prova pilot.

Des del Govern, tal com es va explicar després de la reunió del Consell Econòmic i Social s’ha aprovat l’ampliació de la quota d’estiu amb 500 permisos, dels quals 450 són per autoritzacions temporals i 50 per a fronterers. El portaveu ha explicat que aquest moviment es deu al fet que “el contingent de 600 permisos s’està esgotant”. També manifesta que “aquests 500 venen a intentar pal·liar la problemàtica que tenen alguns hotelers amb algun serveix que no han pogut obrir”.

Casal exposa que s’està a les portes del mes d’agost i “no volem que l’hoteleria es vegi aturada”. En aquest sentit, ha deixat clar que si el mig centenar d’autoritzacions s’esgoten ràpid i el sector ho demana podrien ampliar la xifra una mica més.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending