Calvó assegura que les estacions “han intentat estalviar al màxim amb allò que podien reduir”

La ministra ha justificat el consum elèctric del darrer mes, associat a les condicions meteorològiques, i ha remarcat que comerços i ciutadania han aconseguit reduir la despesa

Pistes d'esquí al Pas de la Casa.
Pistes d'esquí al Pas de la Casa.

Les estacions d’esquí han justificat l’increment de la despesa energètica del mes de desembre amb la manca de nevades. La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, ha validat aquest argument i, a més, ha afegit que “han intentat estalviar al màxim on podien reduir el consum”. D’aquesta manera, ha trencat una llança a favor de les pistes i, també, ha fet valdre l’esforç que assegura que han fet els comerços i la ciutadania, que sí que han aconseguit reduir la seva despesa de forma relativament considerable.

Calvó ha assenyalat que l’any està sent “molt complicat” i que les condicions meteorològiques no han jugat a favor de les estacions d’esquí. “Hi ha hagut poques precipitacions i, per tant, l’obertura ha implicat la producció de neu artificial”, ha explicat la ministra, en la línia de la justificació que s’ha donat des de Grandvalira Resorts en aquest sentit. Malgrat això, ha explicat que “han intentat estalviar al màxim en altres punts on sí que podien tenir una reducció del seu consum, com és el tema de la restauració”.

En contraposició, la ministra ha remarcat que bona part del sector comercial “ha fet la feina” i ha reduït el seu consum energètic. Sobretot, s’ha pogut observar a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, on s’ubiquen gran part dels comerços. També les famílies, que han assolit un estalvi d’entre el 10 i el 12%. Per tant, Calvó li ha tret, en certa manera, ferro a la situació i s’ha centrat en el fet en què es té la consciència i l’objectiu clar a la vista.

Un canó de neu a Pal-Arinsal.

Relacionat

Les estacions justifiquen el consum elèctric al desembre per la falta de neu

A més a més, ha remarcat que les mesures de restricció “s’havien fet de forma que el negoci pogués continuar treballant de forma normal”. En el moment en què les mesures poguessin entorpir la tasca d’una empresa, per tant, s’ha de tenir en compte. “El que no volíem, en aquest cas, és que tanquessin les estacions d’esquí, per això hem buscat sistemes de reducció que no impactaren sobre el negoci, però no volem que hagi de tancar cap negoci ni, tampoc, les estacions”, ha puntualitzat Calvó.

Comentaris (3)

Trending