La caiguda dels preus del vestit i el calçat i de l’alimentació situen la inflació en negatiu

L’IPC va caure dues dècimes al novembre, fet que situa l’acumulat en els darrers dotze mesos en un -0,1%, per sota zero per segon cop al llarg d’aquest 2020

La roba és un dels productes que més ha vist baixar el seu preu al novembre.
La roba és un dels productes que més ha vist baixar el seu preu al novembre.

L’Índex de Preus al Consum (IPC) torna a estar en negatiu. Les dues dècimes de davallada registrades al novembre han situat l’acumulat en els darrers dotze mesos en un -0,1%. El mes passat va caure el cost del vestit i calat i de l’alimentació, especialment els productes frescos, però de fet, l’evolució a la baixa va ser gairebé general a tots els grups analitzats.

El departament d’Estadística ha confirmat la dada avançada donada fa uns dies. Durant el novembre, els preus es van moderar un 0,2%. Això situa la inflació anual (de desembre del 2019 al mes passat) en negatiu: -0,1%. És el segon cop durant el 2020 que es dona aquesta situació, en gran part condicionada per la crisi econòmica provocada per l’epidèmia del coronavirus.

El descens de preus va ser generalitzat en gairebé tots productes, amb l’excepció del grup de l’hoteleria i la restauració (+0,1%). Les davallades més destacades es produeixen al vestit i calçat, amb un -1,3% per les promocions realitzades a moltes botigues, i a l’alimentació, gràcies (-0,3%), gràcies a l’evolució del cost dels productes frescos.

En comparació als països de l’entorn, la davallada de preus, però, és més moderada. A Espanya, l’IPC anual cau un 0,7% mentre que a França ho fa dues dècimes.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending